Return to site

Good Cricket - Wolven in het veld

Blog nr 2

· Good Cricket Blog

Deze week in de Blog van Balk: Wolven in het veld, een vers cricketverhaal voor de liefhebber, nu er vanwege corona nauwelijks wedstrijdverslagen te bewonderen zijn. 

 WOLVEN IN HET VELD 

[door Roelof Balk] Een sterk fieldingteam is als een roedel wolven. Een collectief, saamhorig en bedreigend. Onderling heerst een vanzelfsprekende gemeenschappelijkheid, elk roedellid gaat op voor het hogere doel. Het individu is ondergeschikt, of nee: het individu ontleent zijn kracht juist aan de groep. Je hoort er bij, de onvoorwaardelijke band met de anderen maakt je onoverwinnelijk.

broken image

Niemand voelt zich senang in de nabijheid van een roedel. Ze bespieden je, ze achtervolgen je, ze sluiten je in. Drs P. schreef er een onheilspellend lied over, de Dodenrit. Het liep niet goed af op die reis naar Omsk. Zo kan het gaan, als tweede battende partij, op weg naar een niet eens zo hoog totaal. 

Sta je in het veld, wees dan een roedel wolven. Ga door het vuur voor je teamgenoten, steun elkaar blindelings. Volg je bowler, volg je captain, stel geen vragen. Er is maar een doel, laat nimmer los. Wees gevaarlijk, geduldig, genadeloos en soms gemeen. Verslind je prooi zodra je de kans krijgt, en het succes zal je toevallen.

Scoringrate

broken image
broken image
broken image