Return to site

Prachtige winst op VOC in Kampioenspoule!

Wie mij van te voren gevraagd zou hebben of VOC uitgooien voor 214 runs goed was, had een hardgrondig “ja “ ontvangen.

Immers de slagkracht van de Rotterdammers met mannen als O’Dowd, Edwards en Berry is ongekend.

Maar voor de match wist ik nog niet dat zowel O’Dowd als Edwards, de succesvolle Ned. XI spelers in Zimbabwe, niet van de partij zouden zijn.

Meevaller nr.1 ? Misschien, want het zou een wedstrijd met meerdere gezichten gaan worden, zo zou in de loop van de dag blijken.

ACC won de toss en liet VOC batten. Zonder O’Dowd , evengoed 50 runs in de eerste 10 overs zonder wicketverlies.

Niet veel later stond het opeens 74/4 en was oa. de gevaarlijke Berry clean bowled door onze Reddy. Berry bowled Reddy, “what’s in a name”

Op de helft van de Rotterdamse battingbeurt stond het zelfs 106/7/26.

Zou die 214 van voor de match dan veel te hoog zijn ingeschat ?

Dan ken je het wisselvallige ACC nog niet, want van hier af aan liep de kwaliteit van het bowlen terug. Tot 2x toe verdwenen zware wides over de boundary, (totaal 19 wides). Er werden vangen gemist en het staande openingsbat Fourie nam de leiding en overmeesterde onze aanval. Samen met Hoseinbanks (21), zette hij een stand van 80 runs voor het 8e wicket op alvorens voor een geduldige century (103) zich over te geven.

Het laatste koppel gooide er nog eens 23 runs tegen aan, dus die 214 ao. was na die goede eerste helft eigenlijk toch een beetje teleurstellend.

Bowling: Raza 3/52/10 – Arya 3/34/8.5 – Reddy 2/46/10 – Hobson 1/27/10 en Zaidi 1/23/3

De toch nog hogere eindstand van de Rotterdammers zou niet de laatste teleurstelling blijven, want kort na de lunch keken wij al snel tegen een stand van 45/4 aan, waarvan Kumar (23 van 36 ballen), en Potdar, Ahmed en Hobson voor bijna niks terug op het terras.

Na deze weinig hoopgevende tussenstand, kwam met de komst van het koppel Kuhn – Raza weer een periode van ontspanning, waarbij een perfecte reparatie manoeuvre op touw werd gezet. Tiental na tiental verscheen op het scoringbord.

Een prachtige stand van 100 runs bracht ons weer terug in de race op weg naar de winst. Helaas moest Heino ( 55 van 54) op dat punt op een snert-slag gevolgd door een goede c&b van Jain (ex ACC-jeugd) zich gewonnen geven.

Hoe zou dit verder gaan?

Anis Raza stond er nog steeds en kreeg gezelschap van Fergus Wegener en wat mooi was, ze gingen niet meer uit elkaar.

Het bleef wel spannend, want ACC faalde regelmatig aan bat de laatste weken, maar gelukkig niet vandaag. Opnieuw ontstond een 50+ partnership, en ze maakten het perfect af. Raza ( 57* van 93 ballen en veel geduld) en Wegener (39 van 39 recht toe, recht aan) maakten dat deze zeer welkome overwinning weer een enorme boost gaven aan het moreel van ACC.1

Observer vond het een kratje waard, en liet dat ze weten. Carolien Woudstra was blij dat deze wedstrijd met de door haar aangeboden bal werd gewonnen.

Voor de stand in de Kamioenspoule klik hier.

Volgende week een dubbel programma. Kunnen wij bewijzen of we mee gaan doen om een van de bovenste 4 plaatsen !

Zaterdag 22/7 - ACC - PUNJAB Bal aangeboden door Harry van Lingen

Zondag 23/7 - VCC - ACC Bal aangeboden door ACC Vrienden Club van 100

OBSERVER