Return to site

Rood & Wit maatje te groot voor ACC veteranen. 

[door De Veteraan]              

Afgelopen zaterdag kwamen de veteranen van Rood & Wit op bezoek. Dit maal had ACC gelukkig geen problemen om 11 spelers bij elkaar te krijgen. Één kandidaat kon zelfs een week rust nemen en zijn rug laten herstellen. Wat een luxe!

Voorafgaand aan de wedstrijd konden we de U17 nog even bewonderen die hun ongeslagen status tegen een sterk VCC konden vasthouden. Deze jeudteams maakte beide ongeveer 200 runs in 30 overs, dus het droge snelle veld was goed voor veel runs.

ACC won de toss en ging lekker batten. En dat ging een stuk beter dan in de eerdere wedstrijden mede door 35 goede runs van Alex en een schitterende 94 van Michael die helaas strandde in het zicht van zijn century kwamen wij tot 2015 runs in 35 overs. Te weinig  volgens de kenners die een target van minimaal 240 runs op dit veld noodzakelijk vonden.

Na de lunch en wat WK voetbal gin ACC vol goede moed het veld in.  Al snel maakte Rood & Wit zijn hard slaande reputatie waar en had geen moeite voor te blijven op de benodigde run rate. Nagesh was als enige bowler in staat wat af te dwingen met 4 hard bevochten wickets. En aangezien we ook nog een paar belangrijke vangkansen niet op waarde wisten te schatten, bleek de batting line up van Rood & Wit een maatje te groot. En in de 32e over had Rood & Wit de buit dan ook binnen.

Wat een dag, meer dan 800 runs op ons mooie 1e veld!

Na afloop was het zoals altijd erg prettig vertoeven met de gasten van Rood & Wit. Vanwege een klein koolzuur probleempje werd er ook een grote variatie aan (alcoholische) drankjes genuttigd. Hierbij werd nog even gedebatteerd over de “retired hurt” regels en hoe deze zouden moeten worden toegepast. Er was geen winnaar van dit debat, wat eigenlijk nergens over ging.

Een gezellige en lekkere maaltijd werd later op de avond afgesloten met twee mooie gedichten die werden voorgedragen door Huib van Walsem die ons tot het einde gezelschap hield.

Gelukkig mogen we Rood & Wit nog een keer thuis ontvangen, wordt vast weer een top dag.