Return to site

Schitterende overwinning ACC 1 op Excelsior!!

A.C.C. in de Kampioenspoule!! Cricket Nederland PERPLEX!!

Het was een meer dan mooie Pinksterdag, zoals al zo vaak bezongen. Maar het was ook de dag des oordeels over bovenste 6 of onderste 4…

Excelsior UIT, nooit makkelijk en dat bleek.

Toss gewonnen: fielden = ready for the chase…

Ondanks 2 vroege wickets (17/2) van debutant Waqas Ahmad wist Excelsior zich geweldig te herstellen door R.Verhagen (79) en Ingram (114*).

We leken geen poot aan de grond te krijgen, maar wie was die Waqas Ahmed? Nou, hij speelde zaterdag in het 2e tegen R&W, zondag in het 3e tegen Bijlmer en debuteerde op maandag in het 1e in de Topklasse en eindigde met de cijfers 3/39/9! Een fraai debuut.

Excelsior bereikte het fraaie totaal van 252/7/50. Ga daar maar aan staan!

En dat deden onze mannen. Wegener (16) en Ahmed (13) begonnen met bescheiden bijdragen, maar de verrassing was Aryan Kumar, onze nieuwe opener bij afwezigheid van Potdar en Zaidi die nog met examenperikelen zaten. Aryan deed het voortreffelijk door liefst bijna 100 ballen te doorstaan voor een persoonlijke bijdrage van 47 runs. Samen met captain Heino Kuhn begon hij aan een hersteld-stand van maar liefst 138 runs alvorens run out te gaan.

Vanaf 183/3 werd het de combi Kuhn/Hobson die ACC in goed 47 overs de gevraagde 253 runs opleverde. Vooral de versnelling van Thomas Hobson met 3x6 deed onze bloeddruk naar normale proporties terugkeren.

De TON, van wie dan ook, waar wij enige dagen terug om vroegen werd nu door Heino (120* - 114 ballen) geleverd in een prachtig samenspel met ThomasHobson (43* - 28 ballen). De 6e plek in de kampioenspoule van fase 2 werdmet 10 punten (5 gewonnen – 4 verloren) veilig gesteld. Fantastisch gedaan.

De marges in de scheidingslijn waren zeer dun. Wonnen wij nog een paar weken geleden griezelig moeizaam van VRA (97/7), zo misten onze oude buren, vorige week nog met 2 runs op een hoog totaal de winst (en 2 punten) tegen VOC!

Naast nr.1 VCC, dat met 1 verliespartij en 16 punten sterk boven de rest uitsteekt, is vooral de prestatie van SPARTA met 6 winstpartijen knap!

Dan volgen er 4 ploegen met 10 punten: VOC – Punjab – HCC – ACC en daarvan zullen wij wel als de absolute verrassing worden aangemerkt.

Maar die 2 runs van de verloren pot van VRA tegen VOC maakten het verschil in de scheidslijn. Bij winst van VRA had VOC nu op 8 punten gestaan en had VRA de gedeelde 10 punten positie van de bovenste 6 gehad.

In de komende periode gaat de T/20 van start en gaat Heino als coach met de internationals naar Zimbabwe voor het kwalificatie toernooi ODI 2023.

Daarna kunnen wij op zeer ontspannen manier aan fase 2 van de competitie beginnen. Wie weet hoe ver we komen, nu de anderen ook door hebben dat ACC niet zo zwak is als vaak gesuggereerd door de deskundigen……

Hulde en dank aan ons EERSTE ELFTAL voor de geleverde prestatie.

Wij zijn er trots op!

OBSERVER

Klik hier voor de scorecard
Klik hier voor de stand

broken image
broken image
broken image
broken image
broken image

Foto's: Lotte Heerkens en Rick Thorburn