Return to site

Sterk battend HBS verslaat ACC U17 bij de Bosjes van Pex

ACC U17 heeft wederom een bijzonder enerverende wedstrijd gespeeld tegen HBS. De Kraaien waren wel iets te sterk en wonnen met vijf wickets daar bij die ouderwetse Bosjes van Pex in Den Haag.

ACC speelde zeker niet onverdienstelijk en sloeg eerst battend een totaal van 137/5 bij elkaar. Dat was lang niet gek, zeker omdat ACC al heel snel twee wickets verloor. Joshua Francis verkeek zich op een enorme inzwaaier op de allereerste bal van de wedstrijd en ging clean bowled en Jasper Toxopeus sloeg een uitstekend gebowlde bal van Joris van Oosterom in de handen van Elmar Boendermaker.

Shot of the Day

Tibo Balk (28) en Gijs Evers (26) zorgden met een schitterend partnership voor het broodnodige herstel. Gijs batte fraai recht en sloeg met een prachtige coverdrive voor vier zonder enige twijfel het shot of the day. Later deel Abdul Shafay het met 10 runs ook nog eens uitstekend. ACC eindigde op 137/5.

Aan bat maakte HBS vervolgens een meer dan uitstekende indruk. Dit was vooral te danken aan Myrthe van den Raad (50), Thomas Wit (14), Joris van Oosterom (27 not out) en Elmar Boendermaker (12 not out). HBS maakte het totaal van ACC voor het verlies van vier wickets in 18.2 overs.

Ondanks de nederlaag had ACC het in het veld goed gedaan. Vooral Joshua Francis maakte met 2 voor 9 en twee clean bowleds een waanzinnige indruk. En dan was er nog een wicket van Tibo Balk met dank aan een vang van de uitstekend keepende Jasper Toxopeus.

Revanche

De boys en girl van ACC hadden de wedstrijd verloren, maar namen na afloop na een voortreffelijke lunch revanche op het voetbalveld. Op het kunstgrasveldje van HBS won ACC U17 een heerlijk vriendschappelijk voetbalwedstrijdje met grote cijfers.

Komende zondagochtend speelt ACC U17 thuis het nu al bijzonder enerverende duel tegen Bloemendaal/Rood en Wit. Komt allen!

Klik hier voor de scorecard

Klik hier voor de stand

Jan Balk

broken image
broken image
broken image
broken image