Return to site

Shirase Rasool leidt ACC 2 naar zege tegen ouderwets gezellig Olympia

[door Jan Balk]     ACC 2 heeft een legendarische zege geboekt op Olympia. Met dank aan Shirase Rasool. Het dertienjarige talent maakte 26 fantastische runs en stond na de zege nog in de kooi te trainen terwijl wij genoten van ons zeventiende juggie,

Het zijn andere tijden in de cricketsport. Het gaat er tegenwoordig serieus aan toe. Het resultaat, daar draait het om. Maar gelukkig hebben ze bij Olympia nog niks in de gaten. Zij spelen louter en alleen om de derde innings. Wat een wereldclub!

Opvallend

Cricketen kunnen ze niet in Gouda. Mede daarom zaten ze voor slechts 158 runs aan de kant. Bij ACC was vooral het bowlen van Ashir Khan opvallend.

Bij ACC eiste de perfect battende Shirase Rasool een absolute hoofdrol voor zich op . Hij batte perfect, lege de goede ballen neer en sloeg de slechte ballen weg. Het was sowieso een genot om naar te kijken. Het dertienjarige talen maakte 26 runs en baalde ook nog eens als een stekker toen hij uit ging. Dat kenmerkt de echte topsporter.

Onaardig

Ondertussen batte Heinrich Rix ook nog eens de sterren van de hemel. Hij bleef onder het toeziend oog van zijn net aangekomen vader Heinrich Rix, what is in a name, met 44 not out. Maar the man of the match was zonder twijfel Mr Xtra, die met 50 runs not out bleef. Weer eens wat anders dan een helm. Overigens deed onze eigen Mr X, Xander Udo, het sowieso ook niet onaardig.

Na afloop van onze glansrijke zege, we passeerden het totaal van Olympia voor het verlies van drie wickets, gebeurde natuurlijk weer van alles. Zo hielpen de spelers van Olympia ons met het ophalen van het touw. Dat heb ik echt nog nooit meegemaakt. Geen touw aan vast te knopen. En de spelers van Olympia wonnen ook nog eens lachend de derde innings. Cricketen kunnen ze niet, maar wat een wereldploeg.

Feest

Uiteindelijk ging ik op een gegeven moment na het twaalfde juggie naar huis. En ja hoor, daar stond onze held van de dag Shirase Rasool nog in de kooi samen met Ahmed Zulfiqar te trainen. Onze bloedeigen opa had net met ACC 1 in Schiedam Hermes verslagen en was in zijn bekende rode bus naar Amstelveen gereden om Shirase Rasool nog even te trainen in de kooi. Het zijn andere tijden, maar zeker geen mindere tijden. Integendeel! En één ding is zeker: Cricket is the winner! Wat een feest!

ACC 2-Olympia 2-0 Olympia 158. E. Forbes 26, N. Fundter 53, M.Khan 38. X. Udo 2/31/8, J. Balk 2/35/8, H. Khan 2/19/6. ACC 159/3. H. Rix 44*, S. Rasool 26, H. Khan 24. S. Geenevasen 2/23/7.

Fotobijschrift 1: Heinrich Rix komt naar de kant na zijn briljante innings tegen Olympia.

Fotobijschrift 2: Shirase Rasool in de kooi

broken image
broken image