Return to site

SPARTA  - A.C.C.

Sublieme century van Thomas Hobson (122) zorgt met perfecte steun van Aryan Kumar (31*) voor 2e ACC zege!!

[door OBSERVER] In de ochtend uren verliep de Sparta batting innings naar wens voor ACC. Immers 76/5 beloofde een beheersbaar totaal voor onze boys….. Echter van hieraf overheerste de Indiase Pro Samit Gohil (93) de Rotterdamse innings dusdanig dat het volgende wicket eerste op 160 viel! Van deze Gohil was in het voorseizoen door Sparta reeds aangekondigd dat hij ooit in de Ranji Thropy zijn bat met 359 not out door de innings had gedragen. Moest er niet aan denken…..

De Sparta innings liep aldus alsnog op tot 219/8. Een ruim totaal voor een tegenstander die het MUST WIN etiket van onze technische leiding had opgeplakt gekregen.

Wij gooiden 7 bowlers in de strijd, waarvan 5 succes hadden: Mees 2/43/10 – Ackerman 1/51/8 -Kumar 1/16/3 – Arya 3/34/10 – Hobson 1/38/10.

Maar wacht even, wat heet succes….?  Als je een wicket pakt.? Maar wat dan te denken van Jo Reddy met 0/14/6 ? Geen wickets, geen succes ?  We mogen toch zeggen dat hij zeer succesvol bowlde en dat het niet duidelijk is waarom hij zijn 10 overs niet volmaakte…… Te laat aangezet??

Na de boterhammen cq. pasta, stond er een zeer zware opgave te wachten: 220 maken. Onze hoofdman was ditmaal Thomas Hobson, die met zeer gedegen batten bijna de gehele taak volbracht. Hij kreeg aanvankelijk goede steun van Shreyas Potdar (26 van 62 ballen) die bijna elke week een betrouwbare first wicket down blijkt te zijn. Na zijn val moest Thomas ditmaal de steun van Robin Smith missen, maar kreeg daarvoor als alles beslissende assistent Aryan Kumar bij zich.

Het tempo om 220 te halen lag iets aan de lage kant, hetgeen het aan het slot uiterst spannend maakte.

Na 45 overs stond er 184/5 op het bord. Dus 36 runs van 5 overs. De komende overs zijn in ons voordeel : over 46 = 7 runs ; over 47 = 8 runs ; over 48 = 10 runs : 209/55

Maar dan op de 2e bal van de voorlaatste  over wordt Thomas Hobson gevangen voor een magistrale innings van 122 runs. Well played!

broken image

De 49e over sluit af op 214/6 met aan Kumar en Ackerman de taak om in de laatste over 6 runs te produceren. Eindeloos turen op het Match center schermpje….. een uppie, een tweetje brengen de helft al binnen als Aryan met een uiterst welkome 4 het doel bereikt. Pffff… Proost.!

Complimenten aan heel ACC 1 voor deze uitstekende overwinning.

Zaterdag komt PUNJAB naar het Loopveld. De laatste twee wedstrijden verloor deze sterke ploeg echter van resp. Kampong en HCC. Wij zijn dus beslist niet kansloos, mede gezien de (tussen) stand van 29/5 die wij in de uitwedstrijd wisten te bereiken.

Sterk batten en bowlen zal de sleutel naar eventueel succes moeten zijn. En daarmee heten wij de Zulfiqar familie weer welkom op de oude thuis basis!

Zaterdag 28 MEI – 11.- uur ACC – PUNJAB  (bal aangeboden door Max de Bruin Sr. – waarvoor dank)

Komt ons EERSTE team aanmoedigen.!