Return to site

ACC U17 verliest heerlijke thriller van Quick Hg bij de Bosjes van Pex 

Genieten van een aaneenschakeling van hoogtepunten 

[Door Jan Balk] ACC U17 heeft een heerlijke wedstrijd gespeeld tegen Quick Hg. De Hagenezen wonnen de ouderwetse thriller uiteindelijk met één wicket. Het was dus wederom weer eens groots en meeslepend.

Captain Mark Wolfe won in Den Haag de toss en koos voor eerst batten. Op het kleine tweede veldje van Quick Hg openden Mark Wolfe (52) en Tibo Balk (82 not out) uitstekend. Pas na 99 runs viel het eerste wicket. Mark deelde rake klappen uit en sloeg onder meer twee kiezelharde zessen. Tibo maakte aan de andere kant een uitstekende indruk en wist precies welke ballen hij moest slaan en welke hij moest stoppen. 

Rommelig

Joshua Francis(30) nam het van Mark over en liet ook al heel erg goed batten zien. Op het laatst mocht Gijs Evers eveneens nog wat runs maken. Uiteindelijk eindigde ACC op 195/2 in 30 overs. Quick Hg had veel vangen laten vallen, maar bowlde wel uitstekend en gaf nauwelijks extra’s weg.

Het bowlen en fielden van ACC begon in de eerste twee overs nog wat rommelig. Het is trouwens best wel een goed idee als de bowlers in het vervolg voor de innings nog even goed warm bowlen. Maar dat neemt niet weg dat de net als Tibo normaal bij ACC U15 spelende Edward direct na het rommelige begin twee fantastische wickets nam. Dit had ook weer te maken met schitterende vangen van Tibo en Gijs.

Spannend

Het fielden van ACC was sowieso heel erg goed verzorgd. Afzal Momand pakte later ook nog een fantastische vang, Mark had twee prima stumpings en Gijs tekende voor een snelle run out. Daarnaast namen Khalil Ahmed, Zaland Zazai, Afzal Momand en Joshua Francis ook ieder één uitstekend wicket terwijl Isabella Critchley-Cowan waanzinnig fielden liet zien. En we hopen natuurlijk allemaal dat Tristan de Man, die op het laatst moest afzeggen vanwege een rugblessure, zo snel mogelijk weer hersteld is.

Het werd uiteindelijk onwaarschijnlijk spannend. Quick Hg liet indrukwekkend batten zien en had op het laatst nog zeventien runs nodig met één wicket in handen. De Haantjes, niet te verwarren met de Kraaien van HBS, slaagden er in om op de valreep de zege binnen te slepen. Dit was onder meer te danken met het feit dat ACC ietwat te veel wides had gebowld. Maar o, wat was het weer eens ouderwets spannend. 

Komende zondagochtend speelt ACC U17 thuis tegen een combinatie van Kampong en Olympia. Komt dat zien lieve mensen. Je weet niet wat je meemaakt!

Klik hier voor meer cijfers.

broken image

Tibo Balk en Gijs Evers hadden fantastisch batten laten zien tegen Quick Hg en lopen het veld af.