Return to site

H.B.S - A.C.C. de wedstrijd die geen wedstrijd werd

 

[Door OBSERVER] Na een verloren toss maakten wij aan bat 199 runs voor het verlies van 6 wickets in 50 overs. Daarvan kon je praktisch op voorhand zeggen dat dat onvoldoende zou zijn op het snelle kunstgras van HBS, of er moesten wonderen gebeuren.

Op zich lijkt 200 runs een mooi getal, maar na 40 overs stonden wij op 150/4 en waren de laatste 10 overs toch zeker noodzakelijk om de run-rate flink op te voeren. Helaas bleven er vele overs van 4 of minder runs per over volgen.Slechts de 46e en 47e over met resp. 11 en 7 runs waren iets agressiever maar het geheel maakte een stroeve indruk, daar waar je op dit veld minimaal 250-plus moet scoren. 

Onze runs kwamen van Raza (16) – Hobson (47) –Potdar (12) – Smith (18) – McInerney (32) – Knoll(28) – Kumar (17*) en Ackerman(21*). De 6 wickets die wij verloren gingen allemaal gevangen, meestal in het verre veld. De gebroeders Klein bowlden ogenschijnlijk zonder succes. Echter samen bowlden zij 19 overs, met als eind resultaat 0/58, maar daar bij hielden zij de run-rate dicht tegen de helft van de speeltijd op 3 runs per over! 

HBS passeerde ons totaal in de 44e over voor het verlies van 1 wicket dat al vroeg viel door wederom een razendsnelle stumping van Smith aan de legside op het bowlen van Mees.  Walburgh bleef met 105 no. en herhaalde zijn century uit de thuis wedstrijd(101), terwijl Baressi met 91no. weinig voor hem onderdeed. Een duidelijk verschil zat ook in het aantal gescoorde boundaries: wij scoorden15x4 maar HBS batte met 26x4 aanzienlijk sterker. 

Donderdag as.(Hemelvaartsdag) wacht SPARTA in Rotterdam: opnieuw een MUST WIN wedstrijd. We zullen scherper moeten zijn, want mede concurrent KAMPONG won “ zo maar “van PUNJAB, dat as. zondag naar het Loopveld komt. De bal tegen SPARTA wordt aangeboden door Nickey Hekster, waarvoor onze dank.