Return to site

Sparta thuis effectief verslagen door knappe team-prestatie ACC1

broken image

[door de redactie/MvO] Na die verbijsterende 22 ao van Sparta bij Dosti vorige weer klonk de waarschuwing al luid en duidelijk: niet onderschatten, thuis zijn ze een stuk sterker. En ze hebben Bukhi.

Het werd inderdaad een wedstrijd en geknokt moest er worden voor de winst op het fraaie nieuwe sportcomplex Bermweg in het Schollebos in Capelle aan den IJssel. Zo werd aansluiting behouden met de top, met dank vooral aan Man of the Match Raza (links op foto, maker Wim Pielage) en ook aan de helaas vertrekkende wicketkeepende allrounder Jean Marais. Zijn toeristenvisum loopt af.

Bertus van Tkcricket nuchter: ‘’With the higher-ranked sides all winning, Sunday has had effectively no impact on either the relegation fight nor the race for the title, except to extend the gap between the two.’’ Zie hier de fraaie wedstrijdfoto's van Sander Tholen.

Een verslag op afstand, met hulp van twee verslaggevers ter plekke. We moeten het doen met foto’s van het scoreboek, in beperkte resolute, want de KNCB-pagina is nog niet ‘filled in.’ Frappant: thuisteams die verliezen doen er doorgaans een dag of anderhalf langer over om hun verdriet online te deponeren. [update: donderdagmorgen was t er nog niet, zie dit dus maar, van TKc]. ACC won de toss, ging batten en maakte er 186 ao, alle overs te hebben gebruikt. Sparta kwam in de buurt, maar bleef uiteindelijk steken op 158 runs. Topscorer was Raza die (te?) laat inging als nummer 8, en eindigde op 44 not out. Jean Marais had er 32 en ging alweer run-out, na een mix-up op de mat. Jammer. Brady Barends had er evenveel. Sikander Zulfiqar droeg 25 runs bij, Rehmat 20.

Opener Raza van Sparta maakte 43 runs, waarna hij c&b ging door onze Raza. Waarna een collapse volgde. Fletcher daarna 18, Bukhi 46, fraai gevangen door MoM Raza, en Buurman nog 29 runs. De beste bowlingcijfers had, wie anders die dag, Raza, met 2/27/7. Brady nam 2/32/9, op de hielen gevolgd door Saqib met 2/39/9. Sikander en Arya hadden elk 1 wicket, allebei in hun laatste over. Jean Marais had drie vangen in zijn afscheidswedstrijd. Bij Sparta werden de wickets verdeeld.

Erop gokkend dat ze niet allebei op tijd af zouden komen (maar dat was natuurlijk dom, dom, gezien hun grote hart voor de club), heb ik de in Capelle aan den IJssel aanwezige EP en Wim Pielage gevraagd wat observaties voor mij online te zetten. Nou, daar gaan we.

Wim: “Heel mooi veld, geen publiek (2-4 man van Sparta), helaas sfeerloos. Batten ACC iets beter, niet overtuigend. Twee onnodige run outs. Raza en Brady batted smart. Aryan deed niet mee vanwege KNCB Dutch Lions werklast. Dat kan toch niet de bedoeling zijn. Bowlen en fielden ACC niet superscherp. Goede run-out Jamie. Jean scherp achter de palen. Saqib had af en toe ruzie met gladde bal, dus geen controle. Hij had wel supervang die belangrijk was. Niet top spelen maar wel winnen door team effort. Dus team meer volwassen dan vorig jaar. Sparta oogt rommelig als team. Bukhi doet er alles aan om het schip drijvende te houden.’’

EP: ‘’Goede opening met aanvallend battende Jean Marais die onfortuinlijk run out ging op een tweede (te riskante) run die zijn weliswaar zijn 'call' was, maar door Rehmat (20) werd afgecalled. Daarna snel verlies van wickets Rasool (5), Sikander (0), Jamieson (1, onnodige run out). Na 54 voor 1 en 67 voor 5 volgde goed herstel van Saqib (25) met Brady ((106 voor 6) en vervolgens Brady (32) en Raza (goede 44 not out. Amar Zaidi (9), Areeb Shoaib (5) en Devanshu Arya (1 run out op laatste bal van 50e over). Goed bowlen van Sparta met Mudassar Bukhari 1 voor 33 in 10, Martijn Snoep 1 voor 26 in 10, Usman Saleem 2 voor 16 in 10 en coach Fletcher 2 voor 15 in 4.

Ook aan Sparta zijde 2 onnodige run outs. Opener A. Raza 43, Atse Buurman (29, 2x6) en Bukhari (46, ging als laatste man uit).

Jean Marais in zijn laatste wedstrijd 2 vangen en 1 stumping, Anis Raza 1 x caught and bowled plus 2 vangen in het verre veld en een mooie vang van Saqib. Bowlen aan ACC zijde was degelijk, met dit maal slechts 4 wides. Brady Barends 2 voor 32 in 9, Devanshu Arya 1 voor 22 in 7.4, Sikander Zulfiqar 2 voor 39 in 9, Saqib 1 voor 37 in 8 en Anis Raza 2 voor 27 in 7.

Prettige tegenstander op 1 van Nederlands mooiste velden, helaas nauwelijks enig publiek.

Dopingcontrole voor Rehmat en Saqib Zulfiqar.

Dinsdagavond 30 juli is er na de training op ACC een afscheidsborreltje gepland nav het vertrek van Jean Marais."

broken image
broken image