Return to site

Over Zami's, hagelstenen, non-match uit tegen VOC en... Paul Hagebeuk

[De Zamiaan] Mijn eigen kop hierboven was anders, maar die redactie hier: 'Cricket rentree Paul Hagebeuk wreed verstoord door code oranje en hagelstenen van 1,5 cm.' Enkele weken terug zocht Paul contact met ACC. Meer dan 30 jaar geleden had hij bij ons in de jeugd gespeeld en hij wilde het cricket weer eens gaan proberen.

Als snel melde Paul zich op woensdagavond op de training en ging er direct vol tegen aan. Hij werd natuurlijk begeleid en gesteund door de experts van de MDCA die er alles aan deden om Paul zo snel mogelijk wedstrijdklaar te maken.

Want zoals bekend: de ZamiVets kan altijd spelers gebruiken. En afgelopen zaterdag was het zover. Veel sneller dan Paul zelf had durven hopen had de MDCA het groene licht gegeven, Paul was klaar voor zijn rentree.

Paul had nog snel een volledig GM-setje uit de UK laten komen, inclusief helm met nekbescherming. Dus wat kon er mis gaan. Nou van alles.

Paul mocht al redelijk vroeg in, maar kwam er op het graswicket van VOC achter dat de ballen in de wedstrijd iets sneller op je af komen dan bij de MDCA. Hij was dan ook snel weer terug aan de kant (werk aan de winkel op woensdagavond). Hij bleef wel positief want hij had één bal meer gebat dan ons gerenommeerde openingsbat.

Onze inning werd ook niet afgemaakt (jammer van de goede scores van Neerav en Gurlabh) want ondanks een droog en hoopvol begin werden we na ongeveer 20 overs getroffen door een gevalletje van Code Oranje. Hagelstenen van 1,5-2 cm en het nodige gerommel in de lucht.

Hierna was de square volledig verzopen en werd de wedstrijd afgeblazen.

Komende zaterdag bij VVV gaat Paul het weer proberen om weer officieel in de boeken van ACC te komen.