Return to site

Steeds beter spelend ACC U17 sluit af met fraaie zege op VVV

ACC U17 heeft het bijzonder interessante seizoen op indrukwekkende wijze afgesloten. Tijdens de allerlaatste competitiewedstrijd werd VVV voor de vierde keer binnen vier maanden verslagen.

Het thuis spelende VVV won de toss en de uiterst gastvrije aanvoerder Afzal Momand vroeg vervolgens aan onze captain Mark Wolfe wat hij wilde gaan doen. En dat werd dus eerst batten op het kletsnatte veld op Sportpark Oostzanerwerf.

Tijdens de T20 wedstrijd liet vooral Gijs Evers (53 retired) met zijn vader Steven als umpire waanzinnig goed batten zien. Daarnaast deed de normaal bij ACC U15 spelende Rehan Muhammad het met 19 runs fantastisch. Later deelde Tibo Balk met 23 not out ook nog eens een paar rake klappen uit waardoor we eindigden op het fraaie totaal van 155/4.

VVV batte ook zeker niet onaardig. Maar dit gold ook voor het bowlen en fielden van ACC. Zo waren er uitstekende wickets van Mark Wolfe (1), Basir Hakimi (1), Tibo (1) en Rehan (1) en prima vangen van Tibo (2) en wicketkeeper Conrad Kieser (1). VVV kwam dan ook niet verder dan 128 voor 7 waardoor ACC een klinkende zege had geboekt.

ACC is gedurende het seizoen steeds beter gaan spelen. Terwijl er in het begin nog weinig korte runs werden gelopen en veel wides werden gebowld, was dit aan het eind van de competitie een compleet ander verhaal. Zeker tijdens de laatste twee wedstrijden bleef geen enkele korte run meer liggen terwijl het aantal wides tot een minimum beperkt kon worden.

ACC kan dan ook terugkijken op een uitstekend seizoen en de stijgende lijn zal volgend jaar zonder enige twijfel worden voortgezet. We hebben dan ook met elkaar afgesproken dat we in 2024 zonder enige twijfel kampioen gaan worden. Het komende seizoen belooft nu dan ook al leuker te worden dan ooit tevoren. Wat een geweldig vooruitzicht!

Rest mij de onwaarschijnlijke dank uit te spreken voor de keurig in het scoreboek scorende leider Giles Francis en de altijd schitterend en vooral zeer kundig in de app scorende Paul Thomas, die het geweldige seizoen nog zo veel meer kleur hebben gegeven. Hulde!

Fijne winter en tot volgend jaar!

Jan Balk

broken image
broken image
broken image
broken image
broken image