Return to site

Stunt youngsters draagt bij aan spectaculaire winst ACC1 op VRA

[door Observer] Wat door de TK cricket commentatoren beschreven werd als “artic conditions” gaf wel aan hoe bitter koud het was op zondag 5 mei and not fit for playing cricket. De spelers bewegen nog, maar laat ons beginnen met een compliment te maken aan de stilstaande umpires, en dat een dag lang. Hulde!

Goed, de dag begon met een “hailstorm” over het Loopveld maar toen de bui over was, werd het geweld voortgezet door een jeugdig ACC dat het aan bat gestarte VRA trakteerde op een hailstorm die wickets deed tuimelen in een ongekend tempo. Via 27/5 stond er na bijna 20 overs 38 voor 6 op het scoringbord! Batsmen Singh – Szwarczynski – Cooper – Lake – Turmainne en v/d Burg waren weggekegeld door Sikander – Brady Barends – Raza en Aryan Kumar. Peter Borren stond er nog, alleen en moedeloos. Hij speelde zelf een bewonderenswaardige innings en viel als laatste slachtoffer voor een sublieme 81.

 

Alleen in M. Lees (21) vond hij een tweede man in de dubbele cijfers. VRA all out voor 139 in 44.4 overs Bowling: Sikander 1/5/3 – Barends 2/29/9.4 – Raza 1/10/6 – Chris Knoll 1/24/5 en star of the pack Aryan Kumar 4/28/9 ( 3x clean bowled en een super C&B). Helaas moest Sikander na 3 overs te hebben gebowled, met wat leek op een side strain blessure, het veld verlaten en zich vandaag bij de fysio melden. Sterkte Sik.

Ja, dan heb je ze voor weinig aan de kant en komen toch de twijfels: “je moet ze wel eerst effe maken”… Maar er waren nauwelijks problemen voor Raza en Rehmet die voorzichtig startten. Op 26 verslikte Raza (9) zich en hoorde palen gerinkel. De 16 jarige Shirase Rasool kwam dood leuk “1st wicket down” en speelde een voortreffelijk volwassen innings.

Samen met Rehmet voerde hij de score met het ene na het andere tiental op met fraaie slagen waaronder een vette 6 op het dak van het clubhuis. Op 75 moest Rehmet zich met 34 prima runs achter zijn naam zich gewonnen geven. Captain Saqib kwam Rasool steunen. Rasool bracht zijn maiden half century op in 67 ballen, maar uiteindelijk sneuvelde de youngster met 56 runs achter zijn naam en 120/3 op het bord. Hij liet zich verleiden tot een hook die op diep square leg werd opgepikt. Goed teken: hij was boos op zich zelf! Captain Saqib (17 no) en newcomer/wicket keeper Jean Marais (18 no) brachten de zege en punten binnen: 143/3 in 36.4 overs.

Op maandag twitterde Peter Borren : Well done ACC – they completely outplayed us by bat and ball” Een mooi compliment voor ons jonge ACC elftal.

Komend programma: 11/5 – Quick Hg. – ACC - 18/5 – ACC – VCC - 25/5 Excelsior - ACC

broken image