Return to site

ZamiVet opent competitie 2019 voor ACC met verlies 

[door een speler] Afgelopen zaterdag speelde het ZamiVet teamhaar eerste wedstrijd in de nieuwe competitie. Er werd al vroeg gestart en er werden maar 30 overs gespeeld om tijdig klaar te zijn voor de herdenkingsplechtigheden.

 

Er was natuurlijk aardig wat spanning voor deze wedstrijd, wat zou het weer gaan doen 10-14 graden en de nodige buien met regen en natte sneeuw werden voorspeld. En dan ook nog in een nieuwe afdeling. Het was allemaal wat voor deze groep spelers (op leeftijd).

Iedereen was keurig op tijd aanwezig en het veld werd snel gereed genaakt nadat het touw werd vrijgemaakt uit een raadselachtige knoop die de laatste gebruikers hadden gecreëerd op de ropewinder. Rond 12 uur gingen we fielden want onze nieuwbakken aanvoerder Ulco leek nog wat onwennig met het muntje.

Met Jan en Rob in de gelederen was het bowlen prima verzorgd. En na 29 over zat het studenten elftal van Concordia weer aan de kant met 132 runs.

Nieuwkomers Abishek en Ezzat bowlde hun eerste overs voor ACC. Abishek toonde duidelijk routine en was lekker zuinig. Ezzat die dit jaar is begonnen met cricket liet zien veel talent te hebben en pakte 2 prima wickets, helaas was zijn spel net iets te lang als beginnend bowler en duurde daardoor zijn laatste over iets langer dan normaal.  Jan pakte “gewoon” weer drie wickets en had een prima running catch. De andere wickets kwamen bij de andere routiniers terecht.

132 runs, moet makkelijk kunnen zou je zeggen gezien de samenstelling van het team.  Maar dat liep dus even anders. Stephan zocht bij zijn eerste bal tevergeefs de boundary op diep midwicket en Frank heeft duidelijk tijd in de nets nodig. Ook Michael schoot helaas tekort. En na 8 overs stonden er dus maar 23 runs op het bord voor het verlies van 4 wicket waarvan Alex (14) als enige een echte bijdrage had. In het midden probeerde Ulco en Wim nog aan een herstel te werken. Maar toen na 24 overs met 90 runs op het bord zowel Ulco (19) en Wim (25) de pitch hadden moeten verlaten na te zijn gestumped werd het een moeilijk verhaal.

Abishek liet nog zien dat hij weet hoe je de bal moet raken en Jan(11) deed nog een verwoede poging, maar het mocht niet baten. Op een totaal van 107 zat ACC weer aan de kant en liep Concordia als trotste winnaar richting ons warme clubhuis.

Zaterdag krijgen we het bekende Hercules op bezoek en dan gaan we natuurlijk weer vol voor de winst.