Return to site

Vooruitblik op seizoen ACC1 door Observer

broken image

[door Observer] Een nieuwe lente – een nieuw geluid is de geijkte kreet, maar na in februari en de recente Paasdagen zomerse temperaturen te hebben gezien, is het zeer de vraag of op ZONDAG 5 MEI – wanneer ACC1 thuis tegen VRA het seizoen opent, wel van lente gesproken kan worden.
De geleerden voorspellen ca.10 graden en dat lijkt niet op lente ook al is alles mooi groen! Maar ook: een nieuw tenue, zwarte screens en witte ballen.

Wat kunnen we van ons 1e elftal - dat wederom door Saqib Zulfiqar zal worden aangevoerd – verwachten ? Een hele moeilijke vraag, want de uitspraak van de Commissie van Beroep in de Punjab zaak aangaande het maximum aantal op te stellen buitenlandse spelers heeft in het verre najaar als resultaat opgeleverd dat Punjab geen overtreding had begaan en dat de KNCB geen beperking in deze in haar reglementen had mogen hebben. Een free for all dus, maar Punjab was evengoed op het behaalde resultaat gewoon gedegradeerd en kan zo het wil in haar nieuwe omgeving (Hoofdklasse) een heel elftal met Belgische  vreemdelingen opstellen. Zou het helpen ????

De basis van ACC1 zal waarschijnlijk uit de volgende spelers bestaan: 3 gebroeders Zulfiqar (de 4e broer, Asad,  is van wege zijn werkomgeving in het Rotterdamse, overgestapt naar Punjab).
3 x Zulfiqar betekent: aanvoerder Saqib (439 runs + 15 wickets in 2018)  - Sikander (476 runs + 22 wickets in 2018) en Rehmat (liefst 650 runs in 2018).

Dan de Zuid Afrikaanse coach Brady Barends (30) – all rounder en openingsbowler en middle order bat. Hij komt 2 mei samen met zijn landgenoot Jean Marais (26) binnen vliegen. Marais is wicket keeper en top order batsman.

Dan lijken voor de plaatsen 6-7-8- beschikbaar te zijn: Shirase Rasool ons jeugdige talent (09/12/2002) vorig jaar goed voor 223 runs, alsmede Chris Knoll (onze penningmeester die vorig jaar vanwege de buitenlander regeling voor ACC2 uitkwam) en Anis Raza (vorig jaar 158 runs en 16 wickets). Voor de laatste drie plaatsen zijn er diverse opties oa: Aryan Kumar (vorig jaar 12 wickets) – Shreyas Potdar en mogelijk Jim Dukker die zijn hardnekkige schouder blessure achter zich schijnt te hebben gelaten.

Bovendien hebben zich inmiddels ook een trio nieuwe leden afkomstig uit verre streken maar werkend in Amsterdam en omstreken, aangemeld tw.: Neerav Dubal (india) – Gregor Tims (Australië) en Maarten Braun (Z.A.)

Bovendien zal wicketkeeper Marais zich speciaal gaan richten op het verder opleiden van onze w.k. uit ACC.2 de eveneens jeugdige Jamie Mulready (2/7/2002).

Voor de coaches is woonruimte gevonden op 5 minuten afstand fietsen van het veld.

Er zal gespeeld worden in gekleurde kleding (rood/zwart) en met een witte bal tegen zwarte screens.

Er wordt nog  gezocht naar een vaste scorer (m/v) alsmede een teammanager (m/v)

Inmiddels zijn er een paar oefenwedstrijden gespeeld oa. tegen Punjab waar werd gewonnen en waarbij Sikander 5 wickets nam en broer Saqib 129 runs scoorde!

De jonge Rasool scoorde 65 rund tegen HBS en was ook succesvol bij het Ned.XI U19.
Kom zondag as. kijken op het Loopveld naar dit veel belovende team tegen VRA.