Return to site

Succesvolle dagen voor ACC1 - ook VOC uit verslagen

[door Michael van Os]

Belangrijke wedstrijd, uit tegen VOC. Heeft ACC1 de weg omhoog ècht gevonden, na de comfortabele thuiswinst op Hermes zaterdag en de twee (zware) verlieswedstrijden daarvoor? Het antwoord: JA. ACC1 verslaat de Rotterdammers in een soms spannende wedstrijd, met vijf wickets. Team effort, met glanzende prestaties van Saffie-bowler JP de Villiers (5/27/7.1) en openingsbatsman Asad Zulfiqar, die zijn bat heel knap door de innings draagt (59 no).

 

De dag was niet anders dan zaterdag, qua weerstype. Koukleumen geblazen op en rond het veld. De supporters zijn daarom op één hand te tellen en hebben bijna allemaal een gezinslid op 't veld staan. De gastheren winnen de toss; batten. En dat gaat ze goed af, op die 0 na van Jelte Schoonheim. Pas op 82 sneuvelt het tweede wicket. Score-voorspellingen van boven de 200 worden gehoord langs de kant. Maar dan barst JP (foto) helemaal goed los met de bal, vanaf de kant mentaal gesteund door zijn sympathieke echtgenote Izelle (heeft iemand nog een dikke winterjas te leen voor haar? ;-). Op 93, 104, 104, 118 kletteren de wickets, waarna een kleine opleving volgt. Op 169 is het einde daar voor VOC, dat het leeuwendeel van de runs, 86, te danken heeft aan batsman nr 3 Dirk van Baren (opener Tim Ruyers nog 24).
 

De cijfers van een -of verbeeld ik het mij- wat sneller dan anders bowlende JP zijn om in te lijsten: 5/27/9.1, maar ook Ahmed Zulfiqar mag er weer zijn met zijn als vanouds zuinige 2/29/10. Er is ook nog een run-out. En een prachtige zweefvang van Mangi Mosehle en twee flitsende stumpings moeten ook genoemd.
 

Dan gaat ACC batten met de inmiddels vertrouwde openingspaar papa Ahmed (2) en zoon Assad (1). Het blijft bar koud met flink wat wind. Zelfs de vliegtuigen lijken Zestienhoven te mijden. Soms komt de zon even cricket kijken.
En weer is Assad niet weg te branden. Hij blijft uiteindelijk zelfs not out. Op 44 vertrekt zijn partner papa, voor een nuttige 28. Op 57 volgt Sikander voor 13, op 86 JP voor 1, maar dat gaat hij volgende week vast goedmaken. Langs de kant, en steeds vaker in het fraaie paviljoen, waar VOC'ers steeds luidruchtig worden met steun van fluitjes en vaasjes, neemt de spanning toe. Het zal toch niet? Pas op 122 sneuvelt Mangi die een oliefantjesbowler op diens eerste bal terug naar Amsterdam wil slaan maar gevangen gaat. Wel na 25 nuttige runs. Maar Asad blijft als een koele, nee koude kikker staan en gaat gewoon dóór. Nu vergezeld door zijn oudere broer Rehmet. En broederlijk -en heel professioneel- maken ze het karwei af voor ACC. Topper Asad dus 59 no, Rehmet een cruciale 23 not out. Shabas, shabas, wéér twee punten in de tas. Maar volgende week staat het treffen tegen promovendus HCC thuis op het programma, een tegenstander die we als sterker inschatten dan Hermes en VOC. Weer een goede vormtest. Succes mannen!


NB Op de foto wordt ACC's rungetter Asad als eerste gefeliciteerd door zijn aanvoeder Usman Malik (KLIK erop om wat te vergroten). Op de andere foto staat JP de Villiers en op de derde handenschuddende ACC'ers. By the way: sponsor van de winnende wedstrijdbal was o.g., MvO.
 

PS Zie ook officiële scoresheets op KNCB-site.

broken image
broken image
broken image