Return to site

ACC 2 is ijskoud de beste thuis tegen Qui Vive 2

[door Jan Balk]

Op de koudste eerste pinksterdag sinds 80 jaar was ACC 2 ijskoud de beste tegen Qui Vive 2. En ik zeg: dat is logisch. Had ik jullie al verteld dat Heinrich Rix waanzinnig goed kan cricketen? Nou, ik kan jullie bij deze verzekeren: het verhaal klopt. Rixy, voor intimi, batte de sterren van hemel en sloeg tegen Qui Vive, de club die leeft, 58 runs bij elkaar. Het mooie van Rixy is, onder meer, dat hij elke bal probeert te scoren. Het resulteerde tot een fantastische innings. Aan de andere kant stond de one and only Daniel Lewis. Hij is goed met de polsen en sloeg eveneens verschillende ballen het veld uit. Wat een gouden koppel!

Spannend

Daniel maakte er uiteindelijk 66 en het resultaat was dat wij strandden op het fraaie totaal van 188 voor 5. Het moest genoeg zijn voor de zege.

Maar het leven van een cricketer kan raar lopen. Zo misten wij zo maar minstens tien vangen. De ene vang was nog makkelijker dan de andere. Het werd daarom nog hartstikke spanend.

broken image

Combinatie

Maar uiteindelijk gaf de klasse van het tweede team van ACC 2 toch de doorslag. Met dank vooral ook aan een ontketende Xander Udo, die toen het er echt op aan kwam de sterren van de hemel bowlde. Daarnaast hield hij ook nog eens het hoofd koel. Zonder enige twijfel een waanzinnige combinatie. Het resultaat was dat Qui Vive voor 151 runs aan de kant zat en ACC 2 zijn tweede zege binnen had.

Maar om nou te zeggen dat het gezellig was na afloop… Ja natuurlijk! Want ook al was het de koudste eerste pinksterdag sinds 80 jaar, wij zaten gewoon lekker buiten. En op een gegeven moment kwam er ook nog eens een fantastische regenboog om de hoek kijken. Ongelooflijk…

Gezelligheid

ACC 2 wordt alles bij elkaar dan ook zeker kampioen dit jaar. En zo niet… dan niet. Als het maar gezellig is. Komende zondag spelen we uit tegen VRA 2. Ik zou zeggen: Zorg dat je er bij bent. Gezelligheid!

ACC 2 188/5. Dan Lewis: 66*, H. Rix 58. G. Sharma 2/30/8, R. Pandian 2/31/7.

Qui Vive 2 151. B. Hasrat 32, R. Singh 51. H. Rix 2/23/8, R. van Boeschoten 3/17/5.4, J.Balk 2/39/8, X. Udo 3/22/4.

Van de redactie: Namens ACC2 wordt de sponsor van de winnende wedstrijdbal bedankt: Max de Bruin Sr. En verder: KLIK op de foto's om ze wat te vergroten. Op de eerste foto is Rixy de eerste die het ACC-gras verlaat. Op de foto op deze pagina is de man met die rode pet Arsalan Alim en die andere Daniel Lewis.

broken image