Return to site

T20: ACC1 wint zonder veel moeite thuis van hoofdklasser Bloemendaal

broken image

[door de redactie/MvO] Het was even voorspelbaar als het mooie weer op vrijdagavond, dat ACC1 de eerste T20-wedstrijd zonder al te veel moeite zou winnen van bezoekers Bloemendaal, dat een afdeling lager speelt. En ACC staat gedeeld bovenaan in de Topklasse. Een kort verslag.

Eerst battend, na een gewonnen toss, kwamen de bezoekers tot 116 runs, waarvan acht extra’s. De kei aan Bloemendaal's kant was het batsman nr 4, William Subramanian, die heel knap not out bleef met 69 runs. Inclusief zes 6en! Als die ooit in Amsterdam wil cricketen ;-) ...

De meeste wickets gingen naar Barends (3/16/4) en Raza (2/9/4). De vang van de dag was ongetwijfeld die van deze keer niet keepende Jean Marais, die horizontaal zwevend de bal van Ramesh (26) uit de lucht plukte. Zoals Jasper Cilissen de bekerwedstrijden mocht keepen bij Barca, zo kon Jamie zijn kunsten achter de palen vertonen in deze T20-wedstrijd van het eerste. En hij deed dat bepaald verdienstelijk.

Bij ACC zorgden openers Marais (19) en Rehmet Zulfiqar voor een vlotte start, al hadden ze er allebei vast veel meer kunnen en willen maken. Jean ging run out en was heel boos. Niet op de prima umpire Rizwan Akram, maar op zichzelf. Zo hoort het ;-). Gewoon te veel risico genomen, onnodig ook gezien de stand. Shirase Rasool was snel vertrokken, maar captain Saqib (58 no, rechts op foto) en broer Sikander (16 no) maakten het karweitje af in 11 overs als batsmen nummers 4 en 5. Saqib sloeg vijf (!) heerlijke zesjes, naast zijn drie viertjes. Het dak van het clubhuis inspecteren we later wel ;-).

Een verbeterpuntje bij ACC was het fielden en deze keer ook het vangen, iets dat gecorrigeerd kan, nee, moet worden in de Topklasse-wedstrijd morgen tegen Quick Haag thuis. Want dan komen we voor veel hetere vuren te staan, los van de verwachte tropische thermometerstand ook op ons mooie Loopveld. Kom kijken! Parasol mee ;-).

broken image

Fraaie fotoimpressie van Ujwala Bukane

broken image
broken image
broken image