Return to site

Terug naar echt cricket……..

Zondag 16 juli as. gaan we terug naar het vervolg van de reguliere 50 over competitie Fase/2, waarin gespeeld gaat worden om het Kampioenschap en de degradatieplek.

Even ter herinnering: de 6 hoogst geplaatste teams uit Fase/1 spelen om het Kampioenschap. Eerst in een serie van 5 wedstrijden elk een keer tegen elkaar om de bovenste 4 plaatsen. De nrs. 5 en 6 zijn daarna klaar en de bovenste 4 gaan door in een PLAY OFF om het Kampioenschap.

Zondag 16 juli begint om 11.- uur met :

VOC - ACC (bal aangeboden door Carolien Woudstra)

HCC - VCC

Punjab - Sparta

De Internationals zijn teruggekeerd van een schitterend geslaagd kwalificatietoernooi in Zimbabwe, waarbij Nederland zich geplaatst heeft voor de World Cup (ODI – 50 overs) dit najaar in India.

Als enig Associate Member neemt Nederland deel tussen de overige 9 toplanden van de wereld. En dat ze wat kunnen hebben ze laten zien in Zimbabwe, waar oa. West Indië, Zimbabwe, Schotland en Ierland werden uitgeschakeld.

Prachtig!

ACC mag blij zijn, dat het zich in Fase/1 bij de bovenste 6 heeft weten te plaatsen en daarmede zenuwen toestanden om degradatie zorgen heeft weten te voorkomen.

Gezien de povere resultaten in de T/20 competitie, zal er hard gewerkt moeten worden om het team weer op de rails te krijgen en gelukkig is Coach Heino Kuhn weer teruggekeerd om die taak op te pakken.

In de afgelopen weken werden in de T20 competitie (zonder Heino) slechts 2 van de 9 wedstrijden gewonnen.. Het maken van 100 of nog een beetje meer runs, bleek een onhaalbare opgave. Zo werd in de laatste wedstrijd tegen Excelsior, waarin men zich veilig kon spelen, geen kans gezien 108 runs te maken en werd met slechts 3 runs verloren!

HBS en Salland deden het niet veel beter en eindigden evenals ACC met 4 punten. Met de slechtste Nett Run Rate staat ACC echter op de laatste plaats en zal volgend jaar met de Hoofdklassers moeten gaan T20 spelen.

Onze Coach Heino Kuhn vierde inmiddels triomfen in de coaching staff van het Ned. XI. Zijn hand was terug te zien in het zeer scherpe runnen, dat regelmatig in de verslaggeving werd geroemd.

Hoe men heeft kunnen besluiten tot een degradatie regeling terwijl ca. 20 spelers werden weggeplukt uit de T20 competitie is mij, en met mij velen, een raadsel.

Over de degradatiepoule geen beschouwing hier.

Vastgestelde wedstrijden voor 16 juli zijn:

Excelsior - VRA en HBS - Salland

ACC 2 : Na 10 gespeelde wedstrijden deelt het 2e de 1e plaats met VVV 2 met elk 16 punten en elk 2 verliespartijen.

ACC 2 speelt zondag as. uit tegen nr. 4 te weten Rood & Wit 2 terwijl VVV 2 naar Quick Hg 2 gaat.

Nog 4 wedstrijden te gaan en de mannen van Harry Singh willen kampioen worden en promoveren. Zet hem op mannen!!

OBSERVER