Return to site

Tijgermaand! Vooruitblik op cricketprogramma ACC's seniorenteams

[door het bestuur] Bijgaand een overzicht van en vooruitblik op het seniorencricket het komend weekend dat leden deels eerder al is gemaild deze week als onderdeel van Pitch #13 van 2019.


 VOORUITBLIK - De Tijgermaand is begonnen!
 

Na een weekend zonder competitie cricket voor onze teams is het eindelijk is zover, de strijd om de tijgerprijs kan weer beginnen. De afgelopen periode werd er door veel ACC’ers op andere locaties gespeeld. Natuurlijk was er de fantastische jeugdtoer naar Engeland. Een mooi verslag is te vinden op de website.

Ook de Zomitour waagde de oversteek nog een keer vlak voor de Brexit. Van deze tour worden nog mooie verslagen verwacht (Ja toch Dicky?) Daarnaast waren diverse jeugdspelers actief in Dutch Lions teams. Mark in de UK met de U12, Jamie en Mees in de U16 en Aryan en Shirase maakte deel uit van het U19 team dat zich helaas niet wist te plaatsen voor het WK.
 
Komende zondag speelt ACC 1 bij VOC. Ons eerste zal moeten winnen om nog een kansje te behouden in de titelrace. It ain’t over till it’s over.


De Rotterdamse RoodZwarten hebben net de eerste European Cricket league op hun naam geschreven door het toernooi ongeslagen te winnen. Vooral O’Dowd en Edwards waren niet te houden met hun bat. Nemen zij de vorm mee of gaat het feestje achteraf in hun benen zitten. Zeker is dat Fletcher er als lead bowler niet meer bij zal zijn.

De Amsterdamse RoodZwarten hebben van een weekje rust genoten, alhoewel Dutch Lions wedstrijden en NedIX trainingen kwamen volop aan bod. In middels hebben we afscheid genomen van Jean Marais die na een mooi seizoen bij ACC, waar hij met bat, gloves en inspiratie een belangrijke bijdrage leverde aan de goede resultaten van ons eerste, weer terug is naar Zuid Afrika. Jamie zal de rol achter de palen oppakken en Bas komt zondag de batting line up versterken. Het belooft een mooie wedstrijd te kunnen worden. Nu maar hopen dat het VOC gras wicket, dat al niet de beste reputatie heeft, de overvloedige regenval van de laatste dagen goed kan verwerken.
 
De Zami’s spelen zaterdag thuis tegen Wanderers. Bij de wedstrijd in Oss bleken 211 runs onvoldoende om de winst te pakken. Het belooft dus een spectaculaire wedstrijd met hoge totalen te worden. Daarnaast zal Paul Hagebeuk zijn eerste thuis wedstrijd sinds 30 jaar gaan spelen. Hij is deze week zelfs met body protector en al in de kooi gesignaleerd. De MDCA laat echt niets aan het toeval over.
 
ACC 2 gaat op bezoek bij het laag geklasseerde Olympia en rekent op winst. Helaas is het 2e met twee punten aftrek bestraft omdat het een wedstrijd te laat af heeft gezegd. Meer dan 4 dagen van te voren afzeggen is OK en krijg je geen straf, maar als je alles probeert om toch een team op de been te krijgen en er dan op het eind van de week achter komt dat dit niet lukt wordt je wel bestraft. Lijkt een beetje de omgekeerde wereld.
 
ACC 3 komt niet in actie. Diverse spelers van ons derde team maken momenteel de Hadj, de pelgrimstocht naar Mekka en hebben al in een vroeg stadium in overleg met KNCB en tegenstanders het wedstrijdprogramma hier op aangepast.
 
De Zomi’s gaan zondag op bezoek bij het op de 4e plaatst staande Excelsior. En heeft maar één opdracht winnen om de koppositie te behouden. Vraag is natuurlijk hoe de deelnemers aan de Tour hebben kunnen herstellen van de zware inspanningen. Zal een week rust genoeg zijn voor deze mannen, wij verwachten van wel. En wellicht volgende week eens een leuk verslag van dit team (Ja toch Bart?)
 
Veel cricket plezier en een mooie Tijgermaand!
 

Veel sportieve groeten,
 
ACC