Return to site

'Topklasse gently into hibernation' – maar ACC1 won wel van Sparta uit

[door MvO] ‘The Topklasse goes gently into hibernation’ schreef TKcricket’s Rod Lyall, maar ACC1 sloot dit toch weinig gelukkige seizoen in ieder geval goed af. Met een duidelijke overwinning op Sparta in Capelle aan den IJssel. Winst die ook de met 1 run verloren thuiswedstrijd twee maanden geleden deed vergeten. Al deed Bukhi deze keer niet mee, en Warren Bell evenmin.

winterslaap gesproken.

Voor de cijfertjes moeten we het doen met moeilijk leesbare foto’s van het scoringboek, verkregen via Twitter, waarvoor in ieder geval dank. De scores, de verantwoordelijkheid van de gastheren, hadden de KNCB-site woensdagmiddag(!) nog niet gehaald. De enige not filled in-wedstrijd, over winterslaap gesproken. ACC1 won de toss en ging batten, wat elk Topklasseteam zaterdag deed, nadat het muntje gunstig was gevallen.

ACC-coach Frenz sneuvelde nu snel, na exact 100 te hebben gemaakt tijdens de thuiswedstrijd. Maar wie anders, dus Rehmet Zulfiqar, bleef staan. En bouwde weer een prima totaal op, om ten slotte met 77 runs afscheid te moeten nemen. Maar ook Asad droeg 14 bij, Sikander 35, en daarna Rasool zelfs 30 en Raza 14 en Knoll 21. Al met al een respectabel totaal van 211 runs in de boeken, ten koste van 7 wickets.

Sparta, dat ook zonder M. Pollard speelde - op ’t Loopveld nog goed voor 108 runs van de 255 - had duidelijk geen trek in een echt afsluitend potje. ACC gelukkig wel. Op 120, na ruim 31 overs, was de non-strijd gestreden. Sparta’s Atse Buurman was de enige die dapper volhield, maar ging uiteindelijk uit met 74 runs achter zijn naam. De wickets gingen vooral naar Chris Knoll (4/23) en verder naar Kumar (2/13) en Sikander Zulfiqar (2/20). Zaidi en Potdar hadden elk een wedstrijd, ook mooi.