Return to site

In vragenrubriek ‘Langs de boundary’ nr.27 Umer Mohammad, aan ’t woord.

[Door Rick Thorburn] Bij de aankondiging van het nieuwe rubriek “langs de boundary” in 2017 heb ik aangegeven dat het doel was om de site nog aantrekkelijker te maken en ik wilde proberen om het aanbod op deze site wat uit te breiden. Ik heb op deze manier getracht om de website lezers te blijven boeien zodat niemand van onze site afhaakt. Naar de mondeling reacties van leden en non leden is me dat gelukt; de interviews zijn behoorlijk massaal gelezen en Ik heb louter positieve reacties gekregen.

De interviewrubriek 'Langs de boundary' gaat verder met Umer Mohammad vaste speler van ACC 4 Zomi.

 1. Stel je eens voor? Vertel eens iets over jezelf?´Mijn naam is Umer, ik ben 32 jaar en speel cricket bij ACC sinds mij 12/13´.
 2. Ben je in Nederland geboren of waarom ben je naar Nederland gekomen? ´Ik ben geboren en opgegroeid in Amsterdam´.
 3. Verliefd, verloofd, getrouwd? ´Geen van alle drie vragen ... nog niet´.
 4. Wat is je beroep of waar houd je je hoofdzakelijk mee bezig? ´Ik werk als een nacht Auditor / Manager in een hotel in Amsterdam´.
 5. Wat zijn je hobby’s naast cricket? ´Ik hou van voetbal, ik speel ook voor een club en doe dit al sinds de U13. Andere sport die ik graag bekijk of speel is tennis (voornamelijk de grandslams) en daarnaast geniet ik van uitgaan, tijd met familie en vrienden, Netflix, Fifa (alle uitdagers, voeg me toe) en ik ben dol op reizen!´.
 6. Wanneer ben je gaan cricketen bij ACC? Hoe lang heb je cricket gespeeld? Hoe lang ben je lid van de vereniging? ´De eerste keer dat ik ooit op een cricketveld in Nederland was, was in 1999 toen de wereldbeker cricket werd gehouden in het Verenigd Koninkrijk, ik herinner me dat ik Steven de Bruin ontmoette, ik was 11/12 jaar oud en was verbaasd om te zien dat cricket in Amsterdam werd gespeeld! Dus kort ernaar had ik een net sessie met Steven, daarna ontmoette ik Max de Bruin Jr en sindsdien ben ik lid van ACC. Ik ben gestopt met spelen gedurende ongeveer 2 seizoenen in 2013 omdat ik naar het Verenigd Koninkrijk verhuisde maar terugkwam. Een seizoen speelde ik voor VVV en besefte heel snel dat ik moest gaan terug naar de club waar ik thuis hoor bij de vertrouwde mensen´.
 7. Ben je batsman, bowler of allrounder? ´Ik begon als een Bowler, daarna All Rounder, daarna werd ik een batsman maar tegenwoordig ben ik een Fielding/Batsman :), ik ben dol op veldwerk, loop heel graag om ballen op de boundary tegen te houden, maar meestal ben ik iemand die maakt zeker dat de geest leeft, op een goede of slechte manier´.
 8. Hoe vaak (hoeveel uur) train je per week?  ´De laatste twee seizoenen heb ik niet veel kunnen trainen, dus het is misschien een keer in de twee weken geweest, dat is het reden waarom ik niet meer een normaal over kan gooien´.
 9. Wat zijn je sterke eigenschappen, waar ben je goed in en waar kan je nog aan werken? ´Ik heb de discipline nodig om vaker te trainen en om mezelf bruikbaarder te maken voor elk team waarvoor ik speel, zonder training, vooral in cricket, kom je nergens´.
 10. Waar ga je het liefst op vakantie? ´Ik wil naar zoveel mogelijk plaatsen reizen als ik kan, maar tot nu toe als ik moest kiezen waar ik terug moest gaan, zou ik gaan terug naar San Diego en reis rond andere plaatsen in Californië´.
 11. Wat is je mooiste (cricket)moment tot nu toe? ´Ik heb tot nu toe 3 x 100 gemaakt en de meest memorabele was de 145* tegen VCC met ACC 4. Ook het winnen van de finale van de ACC ACES waarbij 'mijn team' in de laatste over en op de laatste bal het evenement hebben gewonnen. Ook een gedenkwaardig moment heb ik samen met mijn vader en jongere broers in een team voor ACC 5 en de veteranen gespeeld´.
 12. Heb je ooit de ambitie om bestuurslid te worden? Welke functie zou je graag voor je rekening nemen?´Als ik ooit iets zou doen naast cricket zou het iets zijn met de jeugd en de ontwikkeling van de jongere spelers´.
 13. Wat is nog een grote droom van jou? ´Ik ben nog nooit kampioen geweest, dus mijn droom is om een ​​titel te winnen met een ACC team en dit jaar met de ZOMI (ACC 4) waren we heel dichtbij! of toch?’.
 14. Wat wil je nog meer kwijt aan de lezers? ´Wees gelukkig en gezond en heb respect voor elkaar´
 15. Van wie zou je hierna graag een interview zien?´Ik zou graag een interview zien van Guy Pathak, Bart Sandberg en Kees van Nieuwkerk´. 
broken image

Umer staat als eerst links. Hij was de oudste; ze staan op leeftijd van oud naar jong.

broken image

Eerder in deze serie kwamen aan het woord: 1. Wim Pielage, 2. Saqib Zulfiqar, 3. Stephan Hannema, 4. Harry de Breet, 5. Ton Balk, 6. Arthur van Leeuwen, 7. Max de Bruin Jr, 8. John van Vliet, 9. Hans Dukker, 10. Jan Balk, 11. Duco Ohm, 12. Rein Akkerman Jr, 13. Marleen Balk, 14. Shirase Rasool, 15.Shreyas Potdar, 16. Mees van Vliet, 17. Roelof Balk, 18. Jamieson Mulready, 19. Aryan Kumar, 20. Carolien Woudstra, 21. Ronald Anderson, 22. Giles Francis, 23. Richard Wolfe, 24. Willem Berendse, 25. Zara Younis, 26. Lonne Balk