Return to site

ACC Veteranen verliezen ook laatste competitiewedstrijd tegen Rood en Wit

[door De Veteraan] Zaterdag stond de laatste competitie wedstrijd van dit seizoen (of ooit?) op het programma. Het sterke Rood en Wit kwam op bezoek.

 

Rood en Wit verkoos te batten en dit keer had ACC een goede start in het veld waar Michael dit keer de lijnen uit zette. Op een bepaald moment stond er een score van 31-5 op het bord en was er geloof in een goed eindresultaat.

De batsmen Kottman en Van Meekeren dachten hier echter ander over en begonnen aan een gedegen renovatie, ook omdat een paar lastige vangen net niet werden gepakt.

Kottman liet zijn bekende arsenaal van harde, hoge en verre slagen weer zien en scoorde er vrolijk op los. Maar op 94 viel hij ten prooi aan een prima vang van EP die gelukkig weer mee deed.

Uiteindelijk ging Rood en Wit voor 203 all out. De eerste keer dit seizoen dat de veteranen hun tegenstander All Out hadden gekregen. Richard Carlos en Wim namen ieder drie wickets.

 

Er werd een lekkere pasta lunch genuttigd en zoals gewoonlijk kon ondertussen de testmatch tussen Engeland en India worden bekeken. Hier was een volledig omgekeerd beeld t.o.v. de Lords test te zien.

 

Met EP terug in de gelederen was er het volste vertrouwen dat het totaal maakbaar zou zijn. Niets bleek minder waar. Het experiment met Geert op nummer 2 leverde niet het gewenste effect op en ook EP had niet de gewenste topvorm.

Wim maakte er helemaal een potje van door met een grote zwaai zijn wicket te vermorzelen tot groot amusement van vriend en vijand. Alex, Berend, Michael en Carlos spartelde nog wat tegen maar het mocht niet baten.

Voor het schamele totaal van 116 runs zaten de ACC veteranen weer aan de kant.

Bij het verlaten van het veld was er een mooie ereboog voor de Rood en Wit spelers die het veld als kampioen afliepen. Was dit de laatste Veteranen kampioen van Nederland??

 

Na afloop was er een passend gedicht van Michael met champagne voor Rood en Wit. Vervolgens werd er weer gezellig en lang nagepraat. Hierbij was één van de belangrijkste onderwerpen hoe het verder moet met het veteranen cricket in Nederland.

Ideale oplossingen zijn er niet, je trekt niet zo maar een blik met 60 veteranen cricketers open. Samensmelten met Zami lijkt de meest praktische oplossing. Het is wel duidelijk dat iedereen wil blijven spelen, dus een oplossing moet er komen!!!!