Return to site

VCC zet geweldige gabbers ACC U11 B weer met beide benen op de grond

[door Jan Balk] Na de historische zege op VRA U11 B heeft VCC U11 B de geweldige gabbers van ACC U11 B weer met beide benen op de grond gezet. ACC verloor in een prachtige wedstrijd met 105 runs. Tegen VRA had ACC een week eerder nog historie geschreven door voor het eerst in de geschiedenis een wedstrijd met harde bal te winnen. Aadit Akre was tijdens dat duel met twee knalharde vieren en twee wickets de grote man.

 

 

Een week later was alles anders. Ik voelde de bui al een beetje hangen. Eind vorig seizoen werden we eind augustus tijdens een onvergetelijk cricketfestival op Qui Vive ook al ruim verslagen door VCC. We kregen het wel voor mekaar om één van de Voorburgers uit te runnen. Leider Tim de Leede vertelde me vervolgens na afloop van het enerverende duel dat ze tijdens de wintertraining daarom extra op het runnen zouden gaan oefenen. Ik vroeg vervolgens wanneer VCC U11 B met de wintertraining zou gaan beginnen. “Volgende week, tijdens de eerste zaterdag van september”, antwoordde De Leede zonder blikken of blozen.

 

 

De spelers van VCC U11 B hadden dan ook de hele winter doorgetraind en spelen dit seizoen ook nog eens op woensdagmiddag en in het weekend in twee verschillende competities. Ze kwamen dan ook goed beslagen ten ijs.

 

 

Dit was te merken. VCC batte fantastisch en sloeg eerst battend 139 runs bij elkaar. Dit was onder meer te danken aan Cedric, die topscorer werd met 27 runs. Ook bij ACC waren er drie prachtige hoogtepunten. Zo hadden Connor Robertson, Mayank Konduri en Aadit Dhaninkal alle drie een fantastische clean bowled.

 

 

ACC moest aan bat het antwoord schuldig blijven en kwam niet verder dan 34 runs. Maar ook tijdens het batten waren er schitterende momenten. Zo sloegen Nischal Konduri en Edward Thomas allebei de bal het veld uit met prachtige vieren tot gevolg. Bij VCC groeide Miraj met een fraaie hattrick uit tot de held van de dag.

 

 

Al met al denk ik dat VCC de topklasse over een jaar of twaalf gaat domineren dankzij de huidige lichting van het Voorburgse U11 B-team. Aan de andere kant, Ahmed Zulfiqar heeft het spelletje in het verleden ook bij VCC geleerd. Dus misschien kunnen we een speler als Miraj aantrekken. Als hij dan net als Ahmed Zulfiqar minstens vier zonen krijgt die waanzinnig kunnen cricketen, dan gaat ACC een gouden toekomst tegemoet. Kan niet missen.

 

 

Hoe dan ook, het was weer genieten voor de geweldige gabbers van ACC U11 B. Komende zaterdag 3 juni staan we thuis om 09.00 uur tegenover VRA 1.

 

 

Fotobijschrift: Edward Thomas loopt na zijn indrukwekkende innings het veld uit. Foto: Paul Thomas