Return to site

Verjongd(!) ACC rolt verzwakt Dosti op en houdt spanning om kop posities levend

[door Observer]     Eindelijk weer eens een thuiswedstrijd waar ik bij kon zijn: ACC – Dosti United. Onze rol in deze fase van de competitie is marginaal. Kansloos voor de finale, maar goed genoeg om andere deelnemers te laten struikelen. Deze competitie ronde was nogal ongelukkig ingeperst tussen twee interlands op zaterdag en maandag tegen de bergstaat Nepal. Op cricket gebied geen grootheid. Dit hield in, dat de internationals dit weekend niet voor hun club mochten uitkomen. Een meer dan lichte vorm van competitie vervalsing, maar het was bekend aan het begin van het seizoen. Dosti miste hierdoor haar bowlers Bukhari en Malik, terwijl hun brood cricketers Ackermann en Frylinck vroegtijdig naar Zuid Afrika waren teruggekeerd. Ook Butt ontbrak. Beide  Zaffies hadden ruimschoots hun bijdrage geleverd aan het tot voor kort zo sterke Dosti. Nu waren ze dus wel danig verzwakt.

Zelf misten wij De Villiers die even voor een trouwpartij naar huis was. Youngsters Jimmy en Sean waren op schoolvakantie. Geen probleem want bij ACC wordt gewoon het volgende blik jeugdspelers open getrokken. Aldus werd het elftal gecompleteerd door Beau te Boekhorst (16), Areeb Shoaib (16) en Shirase Rasool (13 !) Geen Jantjes en Pietjes meer, dus even oefenen op de namen. Maar ACC gaat van deze jongens nog veel plezier beleven.

Goed, we wonnen de toss en gingen batten. Een beetje moeizaam, maar met vereende krachten kwamen er 157 runs op het bord voor 9 wicket down. Sikander (18), Malik (27), Mosehle (23), Papa Z. (10) Raza 33 heel sterke runs ! en de kleine 13 jarige Rasool 9 not out met een keurig recht bat en dansend voetenwerk.

Dosti begon heel erg traag. Na 10 overs stonden er 9 runs op het bord met 1 wicket down. Dit tempo veranderde nauwelijks en eigenlijk waren het Sikander en Mosehle die de verzwakte koplopers oprolden. Onze supersnelle wicket keeper maakte met 2 vangen en 3 razend snelle stumpings een einde aan de halve Dosti line-up. Opmerkelijk genoeg kwamen 2 van de 3 stumpings van een wide bal, hetgeen de snelheid accentueert. Sikander bowlde als een duivel en eindigde met de zeer fraaie cijfers van 5/12 in 9,4 !! In 37 overs zat Dosti voor 92 runs aan de kant. Naast dit gouden koppel bowlden nog: Malik 2/4/7, Asad 1/21/6, Rehmat 1/16/5 en jawel onze 13-jarige debutant Rasool 1/17/2.

Er loopt genoeg talent rond op ACC zo bleek bij de match op het 2e veld tussen ACC 3 en ACC 4 alwaar ik twee turven van jochies in het veld zag staan. Invallertjes, zo werd mij bij navraag gemeld. Ik sprak er een aan in de lunchpauze. “hoor ik dat jij zo goed gebowled hebt ? “ Het bleek Yazdaan Ali te zijn. 14 jaar oud in compleet sponsor tenue van Edelenbos/Hessels. “Nee mijnheer, dat is mijn jongere broertje Tazeem Ali “ (10 jaar – 13/6/2006) was het antwoord. De kleine Ali had bij de grote mannen 4 wickets genomen waaronder enkele oude rotten! Het moet niet gekker worden met die jeugd…… maar, wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Dus bowl en bat maar lekker door jonkies. Maar we zoeken nog wel een Penningmeester en dat werk kan je niet aan die jongens overlaten. Kom op, wie meldt zich…..??

OBSERVER