Return to site

Vernieuwde Zami's: wisselend resultaat, veel plezier (ondanks terror kraai)

[door De Zamiaan] Afgelopen seizoen had het Zami/vets team van ACC één zekerheidje. Elke wedstrijd was het weer een uitdaging om 11 spelers bij elkaar te krijgen. Door het inzetten van veel invallers uit alle andere teams lukte dat meestal net.

Het was daarom een welkom bericht in de herfstmaanden om te horen dat een groep van 7-9 spelers graag bij ACC op de zaterdag weer actief wilde zijn. Ja ik schrijf heel bewust weer. Want het betreft hier een groep spelers die ook al in de jeugd bij ACC hadden gespeeld en 15 jaar geleden hun cricketbat (tijdelijk) hadden opgeborgen. Vorig jaar nam deze groep mee aan het inmiddels beruchte “Fairly Odd Tournament” en dit beviel ze zo goed dat ze als groep besloten weer bij hun eigen club ACC te gaan cricketen.

Samen met de overblijfselen van de Zami/vets is er een mooie basis om elke week een compleet team op de been te kunnen brengen. Een mooie mix van 50+ en 30+.

Door de Covid-19 situatie kon de geplande seizoenstart met o.m. een kennismakingsbijeenkomst helaas niet plaats vinden en sommige nieuwe spelers twijfelden in deze rare tijd weer over hun beslissing om lid te worden. Maar toen kwam het bericht dat er weer getraind kan worden en ook oefenwedstrijden binnen de club mogelijk zijn. En vanaf het eerste moment (de eerste training op woensdagavond) waren de Zami’s volop aanwezig en actief.

Er werden ook direct oefenpotjes geregeld door Umer (één van de aanjagers van deze groep). En voor we het eigenlijk door hadden werd de eerste toss gewonnen en gingen we batten tegen de Zomi’s. De precieze cijfers heb ik niet paraat maar weet wel dat dit een duidelijke overwinning was voor de zami’s. Ongeveer 160 runs in 20 overs. Een direct gevolg van de verjonging die ook veel spier en slagkracht met zich mee brengt. De Zomi’s kwamen niet in de buurt.

De return

De week erna direct de return. Dit keer maakte de Zami’s er maar 120 (waarvan Umer en Mr. Extra het merendeel) en was de verwachting dat de Zomi’s dit fluitend zouden passeren. Niets bleek minder waar, de bowlers van de Zami’s waren gecontroleerd genoeg en op 113 strandde deze poging van de Zomi’s. Deze laatsten wilden direct een revanche plannen en dat betekende dat de Zami’s in het Pinksterweekend een dubbelprogramma zouden hebben, want er was al een wedstrijd gepland tegen het 3e op zondag. Geen enkel probleem voor de Zami’s en dus op zaterdag tegen de Zomi en zondag tegen het sterke 3e. Dit was toch jarenlang ondenkbaar, dat de Zami/vets of de Vets twee wedstrijden in een weekend zouden spelen.

Op zaterdag pakte de Zomi haar kans en maakte gehakt van de Zami’s. Zomi maakte makkelijk 170 runs en de Zami kwam niet verder dan 30!!!! Dit zorgde niet voor onrust in de Zami gelederen. Kan een keer gebeuren, en wellicht was de balans een beetje zoek door het ontbreken van een aantal oudere spelers.

Vol goede moed op zondag dus tegen het 3e. Umer verloor weer de toss (daar moet hij wel aan gaan werken) en het 3e ging batten. En iedereen weet het, de batting line-up van het 3e mag er wezen. Twee grote broers Alim, Gurlabh, en Neerav om er maar een paar te noemen. De bowlers hadden dus alle moeite om de batsman onder controle te houden, maar wisten het 3e op 178 runs in 25 overs te houden. Gurlabh maakte er 70 en Irfan een stuk of 40. Een totaal waar je je makkelijk op stuk kan bijten en Mudi was ervan overtuigd dat dit meer dan genoeg was voor het 3e.

De terror kraai

Een snel broodje en dan weer verder, als je tenminste nog brood hebt want een brutale kraai wist zakjes brood uit sporttassen te vissen terwijl rits zo goed als dicht zat. Wees gewaarschuwd voor de TERROR KRAAI.

De Zami’s hadden goede moed, en het eerste doel was meer dan 30 runs te maken en de schande van de zaterdag weg te werken. Ulco was vol goede intenties maar werd al snel achter de palen door Sahil (ja hij is weer terug!!) gevangen en gaf het stokje over aan Salman. En Salman is een echte T20/25 speler. Niet te moeilijk doen en die bal gewoon wegrossen.

Hierdoor ging de run rate al snel omhoog, en werd Mudi al een beetje nerveus. Abu volgde het voorbeeld van Salman (28) en zij bouwde samen een keurig en snel partnership van 50 runs. Totdat Abu (31) gebowled werd door Tamilselvan die vorig jaar in veel teams had gespeeld. En Niemand had hem vandaag verwacht want hij zou stoppen omdat zijn contract was beëindigd, maar gelukkig voor Tamil en ACC heeft hij er 4 jaar bijgekregen en heeft direct zijn lidmaatschap gereactiveerd!!! Een andere speler die terug is en een belangrijke bijdrage voor het 3e had is Nagesh. Nagesh heeft zijn bedrijf verkocht en weer vol in de weer met cricket, dit ten nadele van de Zami’s want Nagesh had twee wickets en twee vangen.

De chase

Hoe gaat het met de chase van de Zami’s? Yosi en Subi nemen het goede werk aan bat over, Mudi is er niet gerust op. Elke run wordt vanaf de kant met veel gejuich ontvangen en ook de adviezen voor de batsmen zijn bijna continu. Daar moet je als batsman wel een beetje imuum voor zijn.

Met nog twee overs te gaan moeten de Zami’s nog 21 runs maken nadat Yoshi met 30 runs is gesneuveld (c Nagesh, B Tamil….) Subi (23) geeft alles maar een glijpartij bij een snelle run kost hem de kost. Gelukkig legt Randy zijn 2e bal op de screen bij de kantoren.

Nog één over 5 runs om te winnen. Mudi neemt de verantwoordelijkheid en perst er twee dots uit op Umer. De druk neemt toe.. Randy gaat gevangen, en nu moet Joost het doen. En dat terwijl Joost net klaar was met de reparatie van alle techniek van de nummers van ons scorebord. Alles werkt weer, KLASSE JOOST!!!! Twee ballen 4 runs nodig. Joost doet wat hij moet doen, een ééntje en Umer aan bat. En dan Umer gaat er voor, maar wie staat daar op diep mid-off, natuurlijk Nagesh en die laat ze niet vallen.  Kreten van blijdschap bij het 3e. Maar ook bij de Zami’s veel lachen op het gezicht. Dat had het 3e toch niet verwacht dat het zo close zou worden. En wat een mooie cricketwedstrijd.

 

Naderhand snel het veld opgeruimd en een snel druppeltje. Kan niet wachten op volgend week. Een fameuze verslaggever op de site zou zeggen “De Club Leeft.”