Return to site

Verrassende en prachtige overwinning van ACC op VOC

(door Observer) ACC – VOC een van oudsher mooi en traditioneel affiche voor een wedstrijd in de vaderlandse competitie. Dit (Corona) jaar een niet sterk opererend ACC en VOC een van de kandidaten voor de Play Off’s tussen de bovenste 4 met als hoofdprijs deelname aan het Europese tournooi in Spanje volgend voorjaar.

VOC wint de toss op deze prachtige zomerse dag op het al even fraaie complex Loopveld. De toss- winnaars denken vermoedelijk dat het de laatste weken zeer zwakbattende ACC snel opgerold kan worden, om dan even de runs te maken en vervolgens te gaan genieten van de Tour-finale, the British open of Engeland – Pakistan. 

Het ging echter totaal anders vandaag. Onze eerste 3 wickets gingen dit keer niet weg voor een schamele 20 runs of zo, maar we haalden zowaar de 50 met Raza(21), Hosur (15) en Kothari.

Over de wijze waarop 2 van 3 werden terug gestuurd naar de ligstoelen werd door menigeen totaal anders gedacht dan door de arbitrage. Maar uit is uit, ook al bestaat er veel twijfel.!

In onze innings was GEDULD vandaag een belangrijk en waardevol element.

Shreyas Potdar (17 van 42) en Chris Knoll (17 van 36) hielpen in eerste instantie Ramesh Babu in de leidersrol aan bat. 106/5 werd dit keer geen snelle 110 of 120 all out, want alle lagere batsmen droegen met weliswaar weinig runs maar veel geduld bij aan de opbouw van de innings van Ram.Het roteren tussen de leidende batsman en de steunende batsmen was niet altijd even ideaal zodat menigmaal de over na de eerste bal met een run voor Ram door de ondersteuner moest worden uitgeblokt. Maar 24 extra’s waaronder 18 wides hielpen ook lekker.!

In het zicht van zijn halve century ging Ram ongelukkig played on met een zeer waardevolle 48 van 81 ballen (2x4 + 1x6) achter zijn naam.

VOC maakte enkele fraaie vangen, maar liet ook even zoveel kansen onbenut. Een lage run-rate in de warme zon deed ons na 46.3 overs op 150 all outbelanden. 

We konden ons niet aan de indruk onttrekkendat de opgave om 150 runs te maken in 50 overs met enige onderschatting werdtegemoet getreden. De internationals O’Dowd en Edwards openden fel, maar de laatste werd na 3 overs op 26 door Mees gecleaned. Maar batting beul O’Dowdmepte er zo danig op los, dat er na 9 overs 83 runs op het bord stonden alvorens nr.2 Kok (19) door Napoleon kon vertrekken. Maar VOC was al over de helft van ons totaal met 40+ overs te gaan….. “heads are going down in the field” twitterde Bertus de TK-reporter.

Maar wickets begonnen met regelmaat te vallen en vanaf dit punt zou niemand meer in de dubbele cijfers komen. Sterker nog vanaf hier was 3 runs de hoogste bijdrage van nieuwe batsmen en O’Dowd stond er alleen voor. Wickets vielen op 96/4 – 109/5 – 120/6 – 121/7, maar hoe kwam je van O’Dowd af die er nog altijd stond met 76 runs achter zijn naam? 30 runs voor de Rotterdamse winst was voor hem een peulenschil……. 

Maar captain Raza zorgde zelf voor de oplossing door aan de boundary met een geweldige vang O’Dowd te elimineren op het bowlen van Kothari. Raza stond deep long off rende 30 meter voor de screen langs en plukte met een hand de bal en een zekere 6 uit de lucht. Indianen gebrul, 8 down and heads UP.!! Bertus benoemde het als de “catch of theseason” en deze is terug te vinden op KNCB Match Centre onder highlights round 14 Topklasse. (Klik hier voor de video) 

Nu moesten er nog 2 wickets worden opgeruimd maar dat klusje was snel geklaard. VOC 133 all out in 34 overs. ACC wint met 17 runs en heeft haar 4e overwinning binnen tot immens genoegen van de Boys en alles daar om heen. Prachtig!

broken image

Bowling: Arya 2/23/10 – MvVliet 1/35/4 – Napoleon 4/28/10 – Kothari 3/18/6.2 

Zondag 25/7 – VRA – ACC aanvang 11.00 uur. Bal aangeboden door OBSERVER

Komt allen zondag naar het Bos voor de stadsderby tegen onze oude buren!!