Return to site

Voetbal kan Veteranen van ACC dit keer niet dwars zitten.

[Door een veteraan] Zaterdag was het dan eindelijk zo ver. De veteranen gingen in actie komen, en wel tegen Quick Nijmegen.

In aanloop naar de wedstrijd bleek het nog een hele klus om 11 spelers te vinden die konden spelen. Maar ergens op vrijdag avond leek het plaatje dan toch rond nadat Roelof alsnog beschikbaar bleek. Hasrath maakte zijn entree in de veteranen en ook Arsalan en Mike Walsh sloten aan bij dit mooie gezelschap.

Al vroeg waren de ACC spelers aanwezig en het veld stond ruim op tijd klaar. Er werd nog wel een paar keer angstig gekeken als er ergens sporters in voetbal tenue op doken. Maar het veld was en bleef voor ons.

De toss werd gewonnen en vanwege het vroege vertrek (verjaardag) van één van de spelers werd gekozen eerst te gaan fielden. Vanaf de eerste overs waren de intenties van Quick duidelijk, veel runs op het bord zetten.

De eerste drie batsmen scoorde er dan ook lustig op los. Pas toen Geert Nourie de bal mocht vast houden viel het eerste wicket op een totaal van 54 na een overtje of 12. Maar dat veranderde helaas weinig aan de scoringsdrift van Quick.

Neil Foster had er veel zin in en strafte slechte en goede ballen stijlvol af. Hasrath pikte wel een aantal wickets op, maar Neil ontsprong de dans. Tot overmaat van ramp liep Hasrath bij een poging een lastig bal te vangen een flink scheur in nagel en vinger op en was praktisch uitgeschakeld.

In de laatste overs werden nog wel een paar wickets gepakt, maar de runs bleven ook komen.

Quick eindigde uiteindelijk na 35 over op 182 v 8. Minstens 30 runs te veel.

Hasrath nam in 4.4 over 3 v 32, Rob eindigde op 3 v 41 in 9 en Geert 1 v 25 in 6. De overige bowlers waren minder succesvol en konden de runs ook niet stoppen.

Er werden door ons 20 wides en 2 no balls gebowled, en dat is echt veel te veel. Met al onze ervaring mag dat toch niet gebeuren.

Veel runs tegen, maar dat kan toch geen probleem zijn als de nummers één, twee en drie in de batting lijn up allemaal meerdere centuries in hun carrière hebben geslagen. En één daar van zelfs al twee centuries dit jaar.

 

Het liep helaas helemaal niet zoals gepland. Op een totaal van 42 (waarvan Alex er 23 maakte) waren er al vier man uit, waaronder dus onze drie top bats. Op het nette bowlen van Quick kwamen we nooit meer in de buurt van de benodigde run rate.

 

Daniel gaf Quick nog het meeste werk en was niet van plan zijn wicket weg te geven, zeker niet aan één van zijn SGS maatjes. Hij bleef dan ook not out met 32 runs. Na 35 over hadden wij slechts 99 runs weten te scoren.

 

Een ondermaatse prestatie van de ACC veteranen en dus zeer verdiende overwinning voor onze vrienden uit Nijmegen met wie we nog gezellig een paar glaasjes genuttigd hebben. Gelukkig krijgen we nog twee keer de kans om revanche te nemen tegen Quick.