Return to site

Derde zege op rij voor geweldige gabbers van ACC U11 hb

[door Jan Balk] De geweldige gabbers van ACC U11 hb verkeren in een blakende vorm. Afgelopen zondag werd thuis tegen Bloemendaal al weer de derde zege op rij geboekt.

 

Jeugdwedstrijden tegen Bloemendaal zijn altijd weer een enorme belevenis. Al was het alleen maar omdat Gijs de Jong meestal als jeugdleider optreedt wanneer een team van Bloemendaal het opneemt tegen ACC. Zijn verhalen zijn altijd even interessant als onnavolgbaar. Afgelopen zondag was dit niet anders en pleitte Gijs zo maar voor een dakterras boven ons clubhuis zodat de wedstrijden op veld 1 en 2 tegelijkertijd bekeken kunnen worden. Daarnaast voerde Gijs ook nog eens actie voor wat klei op onze pitches zodat de stumps steviger overeind kunnen blijven staan.

 

Uitstekend

Ondertussen had aanvoerder Edward Thomas de toss gewonnen en begon ACC met eerst fielden. Bloemendaal batte uitstekend en vooral Sebastiaan Robson (14), de kleinzoon van een echte countyspeler, en Roemer van Gellicum (11), de zoon van voormalig hockeyinternational en hoofdklassecricketer van HCC Ewout, en Danish Dynamite Daniel Rick-Hansen (11) deelden rake klappen uit.

 

Maar ook het bowlen van ACC was uitstekend verzorgd en Aadit Dhaninkal, Saisurya Shiram, Harshdeep Singh, Oscar Trevethan en Tibo Balk namen ieder een wicket. Daarnaast waren er ook nog eens een paar prachtige run outs en pakte Aadit een schitterende vang. Dit alles leidde tot een totaal van 111/8. Omdat elk genomen wicket drie runs oplevert, begonnen wij zonder ook maar een bal gebat te hebben al met een totaal van 24/0. Wat een feest!

 

Het werd allemaal natuurlijk nog mooier. Harshdeep Singh bewees meteen in een fantastische vorm te verkeren en sloeg als openingsbatsman 12 runs bij elkaar. Harshdeep werd daarbij uitstekend gesteund door Aadit Dhaninkal. Alle andere batsmen deden het natuurlijk ook ongelooflijk goed. Zo sloegen Tibo, Edward met dank aan een interessante overthrow en Lakshya Somani alle drie een vier. En dat zijn natuurlijk sowieso prestaties van formaat.

Daarnaast verloren wij mede dankzij bijzonder verstandig batten van Olaf Erkens en Arth Batra maar één wicket waardoor het totaal van Bloemendaal eindigde op 114 runs. Wij maakten er alles bij elkaar 126 en hadden derhalve dus gewonnen.

Scorebord

Om de vreugde compleet te maken werden alle scores gedurende de hele wedstrijd ook nog eens perfect bijgehouden op een gloednieuw compact scorebord, dat de vader van Oscar Trevethan zo maar zelf van huis had meegenomen. Wat een ongelooflijk verhaal! Ja, dames en heren, bij ACC hb U11 gebeuren echt de meest waanzinnige dingen.

Komende zondag spelen we geen competitiewedstrijd, maar een week later staat op zondag 17 juni thuis om 09.00 uur wel de absolute topper tegen VRA op het programma. Een duel dat iedere oprechte cricketliefhebber natuurlijk niet mag missen.

ACC-Bloemendaal 2-0 Bloemendaal 111/8 = 114 ACC 102/1 = 126

broken image