Return to site

Vooruitblik 7 en 8 mei

Wat voorafging.

De teleurstellende resultaten van ons vlaggenschip in het afgelopen weekeinde vielen in het niet bij het verdriet vanwege het veel te jong overlijden van Christiaan en Haney. Twee fantastische mensen die we ongelooflijk gaan missen. 

ACC 1 ging twee keer ten onder omdat het niet in staat was met het bat een behoorlijk totaal neer te zetten. Vooral het verlies tegen Sparta op zaterdag kwam hard aan. Zondag tegen het sterke Punjab had ook beter gepresteerd kunnen en moeten worden. Details zullen door Observer worden gedeeld.

ACC 2 speelde zondag haar eerste wedstrijd en wist Rood en Wit te verslaan. Het was duidelijk dat beide teams nog niet veel vlieguren in de kooi hadden gemaakt want het aantal extra’s was torenhoog. ACC 60 wides en no balls, R&W 36. Goede prestaties waren er van Brendin (49 runs) en Quincy (4 wickets) en Arnav (3 wickets).

ACC 5 (of heet het team “ACC Singh”), het nieuwe team onder aanvoering van Gurlabh kende een prima start. VRA werd voor 169 runs uitgebowled, waarbij Baljot 3 wickets pakte. Opvallend was dat het aantal wides veel lager was dan bij de wedstrijd van het 2e. Waarschijnlijk het resultaat van het vele trainen van deze mannen. Het totaal werd in 25 overs voor het verlies van 3 wickets gepasseerd. Nieuwkomer Jayant Pote bleef met 76 runs not out, Baljot maakte er 35. Dit belooft veel goeds voor dit jaar. 

Vooruitblik

Zaterdag ontvangt ACC 1 Kampong dat ook nog niet gewonnen heeft. Om in de tweede competitiehelft niet met een achterstand te beginnen is een overwinning hoogstnoodzakelijk. Aan het bowlen zal het niet liggen, dat was in de eerste drie wedstrijden redelijk goed verzorgd. Aan bat zal ACC nu zijn ware gezicht moeten laten zien.

ACC 2 gaat op bezoek bij Qui Vive en hoopt de positieve lijn vast te houden. Hier zal vooral het bowlen een stuk nauwkeuriger moeten anders wordt het een moeilijk verhaal tegen het sterke Qui Vive.

De Zami onder inspirerende leiding van Umer beginne hun competitie met een uitwedstrijd tegen Hilversum. Mocht U nou niet in staat zijn deze wedstrijd bij te wonen dan kan U de wedstrijd volgen via de LiveStream op MatchCenter!! Het is duidelijk Zami Nederland weet wat het moet doen om zijn volgers tevreden te stellen. Klasse Hilversum. 

Zondag gaat de jeugd van start. Helaas staan de wedstrijdprogramma’s voor de jeugd nog niet online bij de KNCB dus zijn niet alle details bekend. Wat we wel weten is dat de ACC U17 begint met de lange reis naar het oosten voor een bezoek aan Salland.

ACC 3 gaat haar tweede wedstrijd spelen op het Loopveld tegen Qui Vive 7. Denk nou niet het 7e dat is een makkie, vergeet niet dat Qui Vive inmiddels de grootste club van Nederland is met 10 senioren teams!!!!

Het is dan ook niet raar dat ACC 4 ook tegen Qui Vive speelt, maar dan op De Eendracht. Na de warming up tegen het Engelse touring team is het nu dus echt aan de bak voor de mannen van Girisch en Vivek. Vorig jaar net niet gepromoveerd na een hoop discussie met de regelmakers in Nieuwegein, dus dan moet het dit jaar maar gebeuren!!d