Return to site

Wederom een nederlaag voor ACC 2

Er zijn twee mensen binnen ACC die onwaarschijnlijk goed kunnen schrijven. Met name wedstrijdverslagen. Één daarvan heeft er maar zijn werk van gemaakt en de ander dacht dat hij wellicht toch iets beter was met cijfertjes, rare vergelijkingen, kansberekeningen, de stelling van Pythagoras en nog een aantal dingen waar ik tot op de dag van vandaag geen brood van heb gegeten. Helaas moest de één gaan schrijven voor zijn werk waardoor hij niet mee speelde. De ander heeft er waarschijnlijk een kansberekening op los gelaten en heeft ervoor gekozen om te spelen voor het derde.

Jullie begrijpen natuurlijk ook dat ik niet eens een poging ga doen om hun schrijfkwaliteiten te evenaren. Dit houdt in dat het woord ‘gezelligheid’ niet veel zal voorkomen in dit verslag en daarnaast zal het verslag ook niet gaan over de autorit, de gebeurtenissen in de kleedkamer, de schoenen, de kapsels en politieke voorkeuren. We houden het vandaag lekker simpel.

Een zondag waarbij drie teams van ACC thuis spelen. Dan zou je denken: Dit gaat een hele mooie dag worden! Helaas was het voor het tweede van ACC een minder mooie dag dan gehoopt. Een verloren toss zorgde ervoor dat wij ons konden klaar maken voor een fielding sessie. Na een snelle start van Ajax hebben we ons weer goed herpakt. Het goede bowlen van A. Shoaib (3/28/6) H. Rix (1/22/7.2), X. Udo (2/30/8), H. Khan (2/25/8) en R. Younis (1/17/7), resulteerde er in dat Ajax strandde op 132ao.

Voor de wedstrijd hebben we het met een aantal aanwezigen nog even over het DNA van ACC gehad. De conclusie was dat ACC altijd beter is geweest in het fielden/bowlen dan het batten. Ook bij het tweede is dat het geval kijkend naar de afgelopen wedstrijden. De punten waren te danken aan waanzinnig goede fielding sessies. Dit moest ook wel want van het bat zijn nog geen hoge scores gekomen.

Maar 133 runs moesten we toch wel makkelijk kunnen maken. Althans dat zou je denken. Het probleem bij ACC 2 is dat we vrij snel onze eerste wickets verliezen en nog niet instaat zijn geweest om goede partnerships op te bouwen. Deze wedstrijd was helaas niet anders. De runrate was prima, maar we verloren wederom snel onze wickets. ACC kwam helaas niet verder dan 105 runs. De enige in de dubbele cijfers waren X. Udo (18), A. Alim (12) en B. Edelenbos (15).

Maar jongens koppie op en denken aan volgende week!

Zondag 12 juni 2016
ACC 2- Ajax 1 (0-2)
Ajax 132 ao - H. Paliwal 17, M. Igbal 16. A. Shoaib 3/28/6, X. Udo 2/30/8, H. Khan 2/25/8.
ACC 105 ao - X. Udo 18, B. Edelenbos 15, A. Alim 12. M. Iqbal 3/17/6, J. Grande 3/33/6

h text here.