Return to site

Vrolijke vriendjes van ACC U10 winnen bloedstollende derby van VRA

[door Jan Balk]     De ongeslagen vrolijke vriendjes van ACC U10 blijven maar winnen. Zondag werd VRA tijdens een keiharde derby in het Amsterdamse Bos verslagen.

Er gebeurde weer van alles tijdens het enerverende duel. Af en toe liepen de gemoederen zelfs bijzonder hoog op. Maar dat hoort natuurlijk bij een echte Amsterdamse derby, een altijd spectaculaire ontmoeting met spreekwoordelijk bloed aan de screen.

Opgewonden

Vooral de ouders van beide teams raakten in verband met de ingewikkelde regels van smash cricket en het typische derbysfeertje bijzonder opgewonden. Maar dat mocht de pret natuurlijk niet drukken. Vooral niet bij de vrolijke vriendjes van ACC U10, die nou eenmaal onder alle omstandigheden blijven lachen.

ACC ging onder de bezielende leiding van invalleider Steven Evers eerst batten. Bijna iedereen kwam in de dubbele cijfers. Mayank Kondhuri werd uiteindelijk topscorer met 25 fantastische runs, Maar ook Joshua Francis, Tibo Balk, Aadit Akre, Gijs Evers, Nichal Kondhuri, Aadit Dhaninkal, Tristan de Man en Harshdeep Singh lieten uitstekend batten zien. Het resulteerde in het fraaie totaal van 190 runs.

Fantastisch

VRA bleef het antwoord schuldig en kwam niet verder dan 145 runs. Desalniettemin lieten alle spelers van onze goede buur en hele verre vriend natuurlijk ook ontzettend goed batten zien. Maar het was niet genoeg voor de zege. Met dank aan fantastisch bowlen van Joshua Francis, Tibo Balk, Aadit Akre, Gijs Evers, sterbowler Nichal Kandhuri, Aadit Dhaninkal,  Tristan de Man, Mayank Konshuri en Harshdeep Singh. Kan niet missen natuurlijk.

Het ongeslagen ACC U10 is de onbetwiste koploper van de competitie en speelt komende zaterdag 18 mei, dus niet zondag, tegen MOP. De wedstrijd begint 0m 10 uur, een uurtje later dan anders. Dat komt omdat de spelers van MOP allemaal helemaal uit Vught moeten komen. Het belooft hoe dan ook nu al weer een legendarische wedstrijd te worden. Zorg dat je er bij bent!

Zondag 12 juni
VRA U10-ACC U10 2-0
ACC 190. M. Kondhuri 25.
VRA 145. N. Kondhuri 4/8/2, T. Balk 2/5/2.

Fotobijschrift: Zelfs vanuit de verte was de wedstrijd tussen VRA en ACC schitterend om naar te kijken. De foto is van Rupinder Singh

broken image