Return to site

ACC1: Van de mat van 't Loopveld geveegd door Excelsior

[door MvO]     Observer: 'Kan jij deze keer een verslag schrijven? Ik ga morgen naar het oosten.' Tegen de Erevoorzitter zeg je geen nee. 'Had ik vandaag maar in het oosten gezeten,' dacht ik. Met 7 wickets ging ACC1 kansloos ten onder tegen Excelsior, op ons eigen veld nog wel. Het magere totaal van 148 wordt dus voor slechts 3 wickets gepasseerd.

De Schiedammers winnen de toss en ACC1 mag gaan batten, een half uurtje vertraagd door het natte gras. Na 6,5 overs wijst het scorebord 15 voor 3 en zijn al drie broers Zulfiqar terug aan de kant (Assad, Rehmat en Saqib). Maar met Mangi Mosehle, nu in als nr 3, en captain Usman Malik op de mat treedt een herstel in. Mangi dreigt een fors totaal neer te leggen, maar sneuvelt kort na twee achtereenvolgende zessen met 36 achter zijn naam: 74/4. Nu bouwen captain Usman Malik en JP de Villiers verder, maar, na respectievelijk 33 en 24 runs, zijn ook zij verdwenen. Aan de als nr 8 ingaande Papa Zulfiqar, die nog 23 runs bijdraagt, hebben we te danken dat er nog een wedstrijd wacht na de lunch. Hoewel... All-out voor 148 na bijna 50 overs. Bij het eveneens jeugdige Excelsior pakte Rens van Troost 3 wickets, Tom Heggelman en Matt McGillyvray ieder twee.

Een wedstrijd moest het worden, maar dat wordt het helaas niet. De Schiedamse openers zijn niet weg te branden. Hun eerste drie wickets gaan in de boeken voor samen 127 runs, dat is andere koek dan ACC's 15. Tim Etman -die eerder vier vangen pakte- maakt er 57 alvorens gevangen te gaan. Verhagen, de tweede opener, voegt er nog 25 aan toe maar Lorenzo Ingram blijft gewoon staan (29 no). Onze bowlerij is niet penetrant deze zaterdag en de motivatie in het veld daalt zienderogen, naar mate de runs op het bord verschijnen - en wickets uitblijven. Een mooi moment was nog wel de yorker van Jim Dukker, waarmee hij de palen deed rinkelen van de Zuid-Afrikaan McGillivray (van Gauteng), toch niet de eerste de beste van Excelsior. De andere wickets gingen naar Ahmed, Sikander en Raza. Na 36.1 overs en 151/3 (inclusief 17 extra's!) was het voorbij en de tweede nederlaag tegen Excelsior dit seizoen een feit. Ondanks het mooie weer en de support van opvallend veel -leuk!- AFC'ers. Blijf komen, graag. Het wordt heus snel beter, zou Jan Balk zeggen.

De afstand van de top-2 van de Topklasse wordt snel groter en het rechter rijtje nadert. Het is te hopen dat ACC1 zich snel weer herpakt na de twee kansloze nederlagen op rij. Volgende week zondag(!!) spelen we uit tegen het eveneens sterke Quick in Den Haag, de huidige runner-up.

--------

Noot redactie: Bron tabel: CricketEurope na de Topklasse wedstrijden van zaterdag 11 juni 2016. Zondag 12 juni won Hermes DVS de derby uit tegen stadsgenoot Excelsior, dat eerst battend niet verder kwam dan ... 131 runs, in 41.4 overs. Hermes sloeg 132 voor 6 bijeen in 49.2 overs -Nick Statham had er 40- op de drukbezochte dag in Schiedam. En krijgt twee punten erbij in bijgaande tabel.

Bron: CricketEurope 11 juni 2016