Return to site

Weinig nieuws………? ?

Wanneer ik zou zeggen dat er weinig nieuws is van de velden, dan roept heel cricketend Nederland en West Indië dan ?

Ja het Nederlands XI versloeg op maandag 26 juni in een zinderende partij de profs van de Caraïbische Eilanden in een match die world wide als historisch de boeken in zal gaan.

Nederland won de toss en koos voor fielden, “dan weet je wat je maken moet”. Nou daar kwamen ze gauw achter, want het werden er liefst 374 voor 6 wickets in 50 overs.

Nederland begon heus niet slecht, maar het doel leek zo ver weg. Met nog 125 ballen te gaan moesten er 205 runs worden gemaakt, maar Nederland ging stug door. Winst leek er nooit in te zitten ook al lieten de profs regelmatig vangballen in het gras ploffen.

Wie op een TIE had durven inzetten, zou van een klap van de hitte zijn verdacht, maar dat was wel het resultaat, nadat er in de laatste over 4 runs van 4 ballen gemaakt moesten worden.

Het werden er slechts 3 en we verloren 2 wickets, waaronder op de laatste bal, de op dat moment bijna-match-winnaar Logan v.Beek (VCC – 28 runs van 14 ballen). Scores gelijk: elk 374…….

Van Beek kreeg een herkansing om match-winnaar te worden, want er volgde een SUPER OVER. Ieder 6 geldige ballen……

Van Beek had de legguards toch aan en mocht als eerste batten. De bowler was niemand minder dan Jason Holder , de boomlange geweldenaar. Van Beek had maling aan reputaties en produceerde bijna om en om 3x6 en 3x4 = 30 runs in een over.!! Een uitzonderlijke score.

Nu 6 ballen voor de WI-ers. Wie zou de bowler worden? Van Beek natuurlijk. Alleen zijn eerste bal gaat ferm voor 6, maar dan volgen 2 uppies en ……. 2 wickets.!

Nederland (van Beek) wint de SUPER OVER en krijgt de 2 punten.

Wie anders dan Logan van Beek zou de Man of the Match kunnen zijn van deze in alle opzichten historische partij en Nederlandse overwinning.?

Met al dit geweld viel er dus wel wat te schrijven, hetgeen helaas niet van ACC.1 gezegd kan worden in de T/20 competitie.

De afgelopen 2 weken werd verloren van resp. Punjab – HCC en VRA. Tegen Punjab konden wij nog 205/7 opbrengen in de chase naar het Punjab totaal van 222/4, waarbij 4 man rond de 40 runs bijdroegen. (Potdar 39 – Hobson 38 – Raza 38 en Hans 42) Met iets meer inzicht had de winst voor het grijpen gelegen.

Maar tegen HCC (103/9) en VRA 137/8) schoot onze forcing slagkracht beslist te kort en viel er weinig opwindends van de wedstrijden te melden.

De gastvrije ontvangst van de Club v/100 was daar aan tegen perfect. Haring met korewijn en nog veel meer!

Komend weekend ronde 5 met het wat ongelukkige programma:

zaterdag 1 juli - VCC - ACC 15.- uur - bal van fam.v.Vliet !

zondag 2 juli - Salland - ACC idem

Vooral de wedstrijd in Deventer zal gewonnen moeten worden, om degradatie te voorkomen. Ja, ook in de T/20 competitie kun je degraderen, ook al zijn ca.20 vaste spelers/coaches onttrokken aan de clubs om in Zimbabwe voor de World Cup oa. West Indië te verslaan!

OBSERVER

 

broken image

Foto: KNCB

broken image
broken image
broken image
broken image
broken image