Return to site

Zege Zami op Wanderers en Paul Hagebeuk wint eerste wedstrijd in 30 jaar

[door De Zamiaan] Wanderers uit Oss kwam zaterdag op bezoek op het Loopveld. De geplande vroege start viel helaas in het water omdat Rijkswaterstaat roet in het eten gooide en 45 minuten extra reistijd presenteerde aan de spelers uit Oss.

ACC mocht eerst batten en met een volledige en gebalanceerde selectie kon een mooie line-up worden vastgesteld waar een duidelijke keuze was gemaakt om een goed totaal neer te zetten.

Opvallend was dat van de 11 spelers 7 man dit jaar lid zijn geworden van onze mooie vereniging!!

 

Paul kwam dit keer net niet aan bat en kon dus ook niet laten zien wat de laatste lessen bij de MDCA voor verbeteringen hadden opgeleverd. Wellicht volgende wedstrijd.

De lunch werd genoten onder het genot van live beelden van de Ashes.

Onze nieuwe aanwinst Gavin opende met Abhishek de bowling. En was er bij de uitwedstrijd tegen Wanderers nog een overdaad aan onnodige extra’s, dit keet was alles onder controle. Beide bowlers hadden volledige controle, Gavin pakte het belangrijkste wicket met hulp van Antoni en Abhishek liet nauwelijks runs toe. Wanderers liep dan ook al snel ver achter op de run rate, mede ook door goed fielden van ACC (Paul stond als een tijger de korte runs te elimineren).

Alleen een bekend gezicht bij de Wanderers weigerde te capituleren. Barend Rigbers, zoon van Hans die jaren terug in ons 3e speelde en broer van Boudewijn met wie hij in onze jeugd speelde, had besloten niet uit te gaan. Gelukkig scoorde hij ook niet snel.

Onze bowlers hadden het volledig onder controle. Michael pakte nog twee wickets op met zijn befaamde ballen (deze kan een beetje spinnen) van grote hoogte en 12e man Baljot had een prima run-out. Abhishek die aan het eind nog terug kwam met de bal liet niets aan het toeval over en stond weer bijna geen runs toe 1-15 in 7!! Na 35 overs was Wanderers tot 148 runs gekomen. Dus een ruime overwinning van het Zami collectief

De Zami gaat lekker door.

Woensdagavond de inhaal wedstrijd bij VVV en zaterdag om 11 uur tegen VCC als opwarmertje voor de Fifty Not Out van Roelof Balk.

broken image