Return to site

Zomaar een verslag van ACC3, opleidingsteam

[door Irfan Younis]     Na 4 runs voor 12 wickers in 8 overs in augustus 2014 gegooid te hebben, besloot ik maar op mijn hoogtepunt te stoppen met cricket. Echter na een zomer zonder cricket gespeeld te hebben, begon het weer te knagen. Hup, emailtje naar de secretaris, tas van zolder bij paps en mams, semi witte kleren uit de koffer en cricketbat (dat dienst deed als zelfverdedigingsmiddel bij een mogelijke inbraak) uit bed gehaald: ik ga weer cricketen. Team: ACC 3. Aanvoerder/regelaar/manusje-van-alles: Nagesh Danturi. Positie in het team: volgens mij bowler maar volgens Nagesh "a good allrounder with sensible batting skills". Haha. Status ACC 3: opleidingsteam.

Nou, vooruit, ik doe graag mee dit seizoen. Het team wordt gecompleteerd met (en dit zijn de woorden uit een mail van de aanvoerder):
1.   Aubid  (useful offspin and "crisis-blocker" middle-order bat)
2.   Imran (Good 'ol opening bat)
3.   Mudasser (Great all-rounder - our 1st change bowler can use the pace on the ball)
4.   Nagesh (all-rounder)
5.   Phiroze (left arm all-rounder finding his rhythm - being a left-armer - his position is unique in the team)
6.   Rajat (Good medium fast bowler - "tireless")
7.   Gopal (Wicket-keeper u-16 - I like his batting style solid batting - our opening bat tomorrow with Immy)
8.   Umang (u-16 - useful all-rounder - useful containing accurate bowler with good batting skills)
9. Umer (Ah !! he is style personified - expect him to wear a tie on his t-shirt tomorrow - he is great fielder, useful bowler - AND an attacking batsman).......aanvulling = altijd te laat.
10. Shreyas (u-16 - Shreyas is a class-batsman - you cannot get him out easily. He is what I call "effort-less" batsman - before you know he has scored a 50 and a very good "natural" finger leg-spinner with good flight).

Met dit team zou je aan het eind van het seizoen toch behoorlijk hoog op de ranglijst moeten staan in klasse 3B (zelfde klasse ACC 4)?! Maar helaas, na afgelopen drie wedstrijden nog geen punt binnengehaald. Hoe kan dat nou? Dat is volgens, een door ons ingehuurd deskundige, heel duidelijk: het affiche 'opleidingsteam' en daardoor de emails en telefoontjes van verscheidene personen van de club met het verzoek de jeugd de kans te geven.

Hmmmmm, even goed terug denken in de tijd. Ik herinner mij als 13-jarige vele zondagen vroeg in de ochtend wachtend op een telefoontje van een ene meneer Han van Leeuwen, destijds aanvoerder van ACC 5, of ik wilde spelen wegens een spelerstekort. Natuurlijk wilde ik dat, mits ik het bowlen mocht openen. Haha, ben je gek?! "Harry de Breet opent altijd de bowling. We kijken wel wanneer je mag bowlen", aldus Han van Leeuwen.

In ACC 4 wilde ik graag als 14-jarige keepen in het team. Haha, ben je gek?! "IK ben de keeper van ACC 4", aldus de keeper, tevens aanvoerder, van het destijds leuke vierde team van ACC Victor van der Valk.

Dan maar bij ACC 3 eens proberen als 15-jarige jongen een plek te veroveren in het team. "Ik wil graag openen met bowlen en openen met batten, want dat doe ik ook bij de jeugd". Haha, ben je gek?! Die plek was al toevertrouwd aan en toegeëigend door Aziz Doekhie. "We hebben wel een plek voor je op nummer 8 als batsman, en vooruit, je mag de hele dag Third Man staan".

Als 16-jarige, bijna volwassen, probeer ik het bij de D.A. (Dutch Allrounder Eric Booij): "Eric, ik wil graag openen met bowlen". Haha, ben je gek?! "Ik heb Tonnie van Leeuwen, Robbie van Boeschoten, Rene Felsenthal, Shoaib, Isfahan Doekhie, Faisal Zaman, Farhan Raza, Oliver Anderson en natuurlijk mezelf als bowler. Ik kijk wel of je na ons een overtje mag bowlen".

Ik heb nog zelfs op een wat latere leeftijd mezelf gepromoot bij de toendertijd beruchte Zamis. Na alle zamis zeker op zijn minst vijf biertjes p.p. getrakteerd te hebben, mocht ik van Rein Akkerman wel een keertje meedoen. "Nou Rein, dat is aardig, ik ben een openingsbowler". Haha, ben je gek?! Weer Tonnie van Leeuwen en ene Z.Shah openen de bowling. "Je mag wel openen met batten". Haha, zijn jullie gek, ik batten, openen?!

Moraal van dit verhaal: broccoli is lekkerder dan bloemkool, ondanks dat bloemkool duurder is. Aankomende zondag tegen Cricket Club Den Helder. Dat wordt een lange dag, dat is wel meer Dan Helder.