Return to site

Pakistaanse asielzoeker van 16 met ongelooflijk lange aanloop doet ACC 2 de das om

[Door Jan Balk]

[door Jan Balk]     ACC 2 heeft kansloos verloren van VRA 2. Dit was vooral te danken aan een Pakistaanse fastbowler van 16 met een ongelooflijk lange aanloop. Zo werd het uiteindelijk alles bij elkaar een nederlaag om in te lijsten.

Nietsvermoedend begon ACC 2 nog uitstekend op het oude vertrouwde eerste veld in het Amsterdamse Bos dat tegenwoordig als veld 2 van VRA door het leven gaat. De bowlers bowlden de sterren van de hemel en de batsmen van VRA leken op clowns uit het circus. De een na de ander gaf zijn wicket weg en voor slechts 139 runs zaten de reserves van onze tegenstander aan de kant.

Bijzonder

Dit totaaltje zou ACC 2 natuurlijk wel even gaan maken. Maar VRA 2 beschikte over een wel zeer bijzondere bowler. Dit was de pas zestienjarige Haseeb Gul. Over het supertalent uit Pakistan ging meteen al een bijzonder verhaal rond.

Haseeb Gul is namelijk een asielzoeker, die op dit moment in Nijmegen woont. Hij is van Pakistan naar Nederland komen lopen en heeft er drie maanden over gedaan.

Hemel

Haseeb Gul nam een ongelooflijk lange aanloop vanaf de screen. Maar goed, wat is een ongelooflijk lange aanloop als je van Pakistan naar Nederland bent komen lopen?

Hoe dan ook, Haseeb Gul bowlde de sterren van de hemel en nam in zijn allereerste over al drie fantastische wickets, twee clean bowleds en een LBW. ACC 2 liep daarom meteen achter de feiten aan en leed uiteindelijk één van de grootste nederlagen ooit. De Amsterdamse reserves strandden op het totaal van 50 all out.

Verschrikkelijk

Een grote nederlaag is voor een sportman natuurlijk verschrikkelijk. Maar aan de andere kant, wat is er nou mooier dan verliezen van een zestienjarige asielzoeker, die van Pakistan naar Nederland is komen lopen? Ik zeg: helemaal niks.

Ik zou dan ook bij deze willen pleiten voor meer, meer en vooral meer asielzoekers in Nederland. Vooral als zo goed kunnen bowlen als the one and only Haseeb Gul. Misschien wordt het dan ooit echt nog eens echt wat met dat cricket in Nederland.

VRA 2-ACC 2 2-0
VRA 139. H. Alvi 21, D. Samuel 21, H. Gul 22. H. Rix 3/25/8, J. Balk 4/49/8, S. Walsh 2/29/5.1.
ACC 50. H. Gul 5/12/5, D. Samuel 3/8/5, H. Ali 2/13/3.

Fotobijschrift: Het oude clubhuis van ACC was dicht.

broken image