Return to site

ACC 2 proost thuis op klinkende zege op Groen Wit

[door Jan Balk]     ACC 2 heeft thuis een klinkende zege geboekt op Groen Wit. En weet je wat het leuke is van een klinkende zege? Daar moet op gedronken worden! Zo werd het dan ook ouderwets gezellig op ACC.

Het was de dag van Irfan Alim. De man is overgekomen van Groen Wit en heeft dit seizoen in zes wedstrijden nog geen punt gemaakt. Maar tijdens de zevende wedstrijd was alles anders. Dat bleek al in de tweede over. Irfan Alim sloeg de bal uit het niets keihard recht vooruit voor zes. Dat was een wonder.

Terzijde

Eerder had Groen Wit 147 runs gemaakt. Met dank aan vier voortreffelijke wickets van Xander Udo. Maar dit terzijde. Het was namelijk absoluut de dag van Irfan Alim.

Irfan Alim had dus zes verschrikkelijke wedstrijden achter de rug. Hij dacht aan stoppen, En uitgerekend  tijdens de zevende wedstrijd tegen zijn oude club had hij de dag van zijn leven. Irfan sloeg de ene na de andere bal het veld uit en maakte alles bij elkaar 61 fantastische runs. En dat is cricket dames en heren, jongens en meisjes, vrienden en vriendinnen. Zeker in het leven van een batsman. Je kan zes dramatische wedstrijden achter de rug hebben, maar dan, ergens voorbij de tweede helft van juni beleef je de dag van je leven. Wat een wereldsport! We passeerden het totaal voor twee wickets.

Wereldavond

Maar goed, na afloop hadden we nog een belangrijke bijeenkomst. Het vierde had namelijk ook gewonnen en dus moesten we met zijn allen om de tafel. Er kwam vervolgens echt geen zinnig woord meer uit. En als er geen zinnig woord meer uit komt, dan weet je één zing zeker: Nu wordt het belangrijk!

Dus werd er gesproken over barkeepers en wicketkeepers. Daarnaast kwamen er nog zeker veertig andere briljante woordspelingen voorbij die ik nu allemaal stuk voor stuk vergeten ben. Het werd dus alles bij elkaar zonder enige twijfel een wereldavond. Heel graag tot een volgende keer.

ACC 2-Groen Wit 2-0
Groen Wit 137.N. Ahmed 27, S. Hussain 37, N. Sasmati 29. X. Udo 4/27/8, A. Khan 2/23/6.
ACC: 140/2. I. Alim 61, H. Rix 47.

Fotobijschrift 1: Aanvoerder Stephan Hannema (links) en sterbowler Xander Udo proosten op de klinkende zege van ACC 2.

Fotobijschrift 2: Irfan Alim loopt het veld uit na zijn briljante innings tegen zijn oude club Groen Wit.

broken image
broken image