Return to site

Helm speelt hoofdrol in T20 thriller van ACC 2

[door Jan Balk]     ACC 2 heeft zijn eerste T20 wedstrijd van het seizoen gewonnen. Houdt Moedig Stand uit Utrecht werd met het kleinst mogelijke verschil verslagen. Na afloop werd de helm van één van de spelers van HMS uitgeroepen tot man of the match.

ACC batte eerst en sloeg thuis op een prachtige vrijdagavond op het tweede veld 147 runs bij elkaar. Dit was vooral te danken aan Umar Muhammad, die topscorer was met 58 runs. Voorts was het prachtig om te zien dat papa Shabaz Rasool samen met zijn zoon Shirase op de mat stond te batten. Belangrijk detail was dat ACC 5 runs kreeg omdat een bal op een gegeven moment tegen de achter de wicketkeeper liggende helm aan kwam.

Spannend

In de tweede innings werd het vervolgens onwaarschijnlijk spannend. HMS hield moedig stand en koerste recht op het totaal af. Maar vooral Heinrich Rix en S. Potdar bowlden voortreffelijk waardoor ACC uiteindelijk terugkeerde in de wedstrijd.

Uiteindelijk moest HMS negen runs in de laatste over maken om de overwinning binnen te tikken. Good old Rob van Boeschoten mocht de laatste over bowlen en deed dit meer dan voortreffelijk. Zo nam hij bijvoorbeeld een wicket dankzij een geweldige stumping van Stephan Hannema. HMS moest op de laatste bal van Rob vier runs maken voor de zege. Het werden er twee waardoor ACC 2 met het kleinst mogelijke verschil won. HMS zat voor 146 runs aan de kant. Wat een spektakel!

Conclusie

Na afloop kwamen we tot de conclusie dat de helm van een speler van HMS ons dankzij het bijzondere vijfje de zwaar bevochten zege had bezorgd. Wij besloten de helm dan ook officieel uit te roepen tot man of the match. Het was voor het eerst in de geschiedenis van de edele cricketsport dat een helm deze titel kreeg. Crickethelm hoofdzaak! Mede dankzij Hippo, dat zijn jaarlijkse wedstrijd tegen SGS speelde, bleef het vervolgens nog lang onrustig op ACC. Wat een avond!

 

Vrijdag 18 juni 2016
ACC 2-HMS 2-0
ACC 147/5. U. Muhammad 58. P. Kumar 2/19/3.
HMS 146/6. S. Kakar 45, G. Singh 27, S. Potdat 2/37/4

Fotobijschrift 1: Vader Shabaz en zoon Shirase Rasool bewijzen dat cricket een onvervalste familiesport is. 

Fotobijschrift 2: Een helm van één van de spelers van HMS speelde een hoofdrol tijdens de T20 thriller van ACC 2.

broken image
broken image