Return to site

Eenvoudige overwinning ACC1 in T20 thuis tegen Domstad Daredevils

[door Ernst-Pieter Knüpfer]     De eerste wedstrijd in de T20 competitie (Poule Amsterdam Utrecht) is vrij eenvoudig door ACC 1 gewonnen. Tegenstander was de Domstad Daredevils, een combinatie van Kampong/Hercules , die in de reguliere competitie uitkomen in de Hoofdklasse resp. Eerste Klasse.

Aan bat kwamen de Utrechtenaren in de toegestane 20 overs niet verder dan 93 runs op 't Loopveld. Main wicket taker was de jeugdige Jim Dukker, die als bowler steeds meer in de voetsporen van zijn vader treedt. 3 voor 19 in 4 overs, met nog even een kans op een hattrick. Ook succesvol waren Rehmat Zulfiqar (2 voor 7 in 4 overs) en Hamdan Kahn (2 voor 10 in 2 overs). Debutant Beau te Boekhorst (1 voor 8 in 1.5 overs) en Sean Walsh (1 voor 10 in 1 over) deelden mee in het succes.

Na de eerste over was het al duidelijk dat het klasse verschil te groot was. Deze leverde maar liefst 21 runs op, waarvan 18 runs (waaronder 4x4) van Mangaliso’s bat vloeiden. In minder dan 13 overs was de klus geklaard. Mangaliso Mosehle (24), captain Usman Malik (15) en Juan Pierre (JP) de Villiers (38 not out) waren aan onze kant de voornaamste rungetters.

Eerstvolgende T20 wedstrijd is op vrijdag 1 juli tegen Groen Wit, waarna op vrijdag 8 juli nog een uitwedstrijd tegen VRA volgt.

Foto: de T20 formatie van ACC 1 in de nieuwe, door IXU gesponsorde shirts.

broken image