Return to site

Quick ook in Den Haag te sterk voor ACC 1

[door Ernst-Pieter Knüpfer]     Na achtereenvolgende nederlagen tegen Dosti en Excelsior bleek ook het Haagse Quick te sterk voor ACC1.

Fieldend deden we het nog niet eens zo slecht uit tegen de Haantjes, al waren we met 35 extra’s (waaronder 21 wides) wel te vrijgevig. Zowel captain Usman Malik als onze Zuid-Afrikaan JP de Villiers (beiden met korte aanloop) bowlden verdienstelijk en lieten met resp. 2 voor 33 en 3 voor 27 (elk in 10 overs) prima cijfers noteren.

Een partnership van 110 runs tussen captain Gruijters (73) en Mol (31) maakte het ons knap lastig. Verstandig en geduldig battend groeide de score uit naar 142 voor 2 na 37 overs en leek een hele hoge score in het verschiet. ACC wist zich echter terug in de wedstrijd te vechten dankzij een paar schitterende vangen. Na 50 overs staakte het scorebord op 205 voor 6. Gezegd moet dat het gras op Quick abominabel hoog was, anders had het totaal zeker rond de 250 geweest.

Battend blijft het dit seizoen echter dobberen. Slechts Asad wist met 40 runs in 32 overs zijn koppie erbij te houden, de rest leverde stuk voor stuk zijn wicket in. Teleurstellend, dat zeker, maar het hoort bij het leerproces van een jeugdig team. Hard blijven trainen en geloof houden in eigen kunnen is het devies.

Speciale vermelding voor Beau te Boekhorst die na zijn debuut in de T20 ook in de reguliere competitie zijn debuut mocht maken als invaller voor de geblesseerde Sikander Zufiqar.

Dank aan Quick voor de voortreffelijke lunch en gastvrijheid na afloop; zij die wat langer bleven hadden het prima naar hun zin.

Volgende week zondag volgt de uitwedstrijd tegen Hermes DVS. Wij hopen op uw steun langs de boundary in Schiedam!

broken image

Op de foto de jonge debutant Beau te Boekhorst en zijn leermeester Ahmed Zulfiqar.

Noot redactie: zie alle details van de wedstrijd Quick Hg-ACC1 hier, op de officiële scoresheets van de KNCB.