Return to site

ACC 2 sluit middelmatig seizoen uitstekend af met winst op Qui Vive

broken image

[door Jan Balk] ACC 2 heeft met een klinkende zege op Qui Vive een middelmatig seizoen op uitstekende wijze op het eigen veld afgesloten. Bas van der Heyde en onze nieuwe Zuid-Afrikaanse held Chris Knoll behoorden tot de absolute uitblinkers van de Amsterdamse reserves.

De dag begon al fantastisch met niemand minder dan voorzitter Wim Pielage en Jan Balk als openingsbowlers. Het feit dat de twee oude rotten in het vak, die samen qua leeftijd de century al lang zijn gepasseerd, nog steeds lachend me kunnen doen in de overgangsklasse tekent het steeds maar weer stijgende niveau van het Nederlandse cricket.

Maar er waren ook jonge helden. Zo bowlden de spinners Sean Walsh en Chris Knoll en mediumpacer Beau te Boekhorst bijvoorbeeld fantastisch. Daarnaast werden er schitterende vangen gepakt door onder meer diezelfde Beau te Boekhorst en Bas van der Heyde.

Het resultaat van dit alles was dat Qui Vive niet verder kwam dan 155 voor 9. En dat allemaal onder de bezielende leiding van Ajit Kamboj, die de vakantie vierende Stephan Hannema op onnavolgbare wijze verving als captain.

Het batten werd vervolgens een groot feest. En dit was vooral te danken aan de briljant battende Bas van der Heyde, die geweldig werd gesteund door de steeds beter battende Chris Knoll. Laatstgenoemde is een Zuid-Afrikaanse held, die in het Amsterdamse nachtleven werd ontdekt door Stehan Hannema, die op zijn beurt al jaren dag en nacht met ACC bezig is. Knoll heeft in zijn geboorteland nog tegen Graeme van Buuren gespeeld en beschikt over uitzonderlijke talenten. Bovendien had hij een prachtige geheel eigen fanclub meegenomen en houdt hij van een biertje.

Uiteindelijk is ACC 2 mede dankzij de klinkende zege op Qui Vive, het totaal werd voor slechts twee wickets gepasseerd, stevig in de middenmoot geëindigd. En een ding is natuurlijk zeker. Volgend seizoen worden we met Bas van der Heyde en Chris Knoll elke week in de basis uiteraard lachend kampioen. Ik kan dan nu al niet meer wachten tot dat volgende seizoen gaat beginnen. Proost!

ACC 2-Qui Vive 2 2-0
Qui Vive 155/9. S. Kumar 52. C. Knoll 2/26/8, S. Walsh 2/22/6.
ACC 156/2. B. van der Heyde 83*, C. Knoll 52*. D. Have 2/23/8.

Fotobijschrift (boven): Matchwinners Bas van der Heyde (rechts) en Chris Knoll glunderen na de prachtige zege op Qui Vive. Foto: Marleen Balk.

Fotobijschrift: Het massaal opgekomen publiek gaat na afloop van de klinkende zege van ACC 2 op Qui Vive volledig uit zijn dak. Foto: Marleen Balk.

broken image