Return to site

ACC 2 verliest van VRA 2 in a good game of bad cricket

[door Jan Balk] ACC 2 is het seizoen gestart met een pijnlijke nederlaag tegen VRA. Op de allerlaatste bal van de wedstrijd gingen de Amsterdamse reserves onderuit. Ook de prima battende Zahir Doekhie en Rehan Younis konden de onthutsende nederlaag niet verhinderen.

Het batten van ACC was zeker niet slecht. Zahir bleek het spelletje na tweeënhalf jaar geen cricket in Suriname niet verleerd te zijn en deelde na een voor zijn doen zeker rustig begin rake klappen uit. Zahir is drie weken in Nederland en speelt vijf wedstrijden mee met ACC 2.

Irfan Alim opende ook sterk en later speelde Rehan Younis een fantastische innings. Ons totaal van 205 voor 6 was zeker niet slecht. Wel moet gezegd worden dat het bowlen van VRA met 24 wides en een paar gemiste vangetjes zeker niet goed was.

Dat het nog slechter kon met de bal, bewezen wij in de tweede innings. We begonnen nog wel redelijk, maar uiteindelijk slaagden wij er in om 27 wides te bowlen.

Desalniettemin verliep de tweede innings zeer enerverend met een bijzondere innings van Sandeep Singh. Hij sloeg de ene zes na de andere, raakte geblesseerd, kon toch strompelend verder en maakte uiteindelijk 81 interessante runs voordat hij gecleand werd door Wajdan Alim.

Het werd spannend en uiteindelijk moest de laatste over de beslissing brengen. VRA 2 moest nog zo’n veertien runs maken en dit lukte dankzij onder meer een zes. Al met al was het a good game of bad cricket.

Doodziek was ik afloop na de nederlaag en dat gold voor nog zo’n tien andere spelers en trouwe supporters als Ton Balk, Rick Thorburn en Jana Vervelde. Weer in de laatste over verloren net als vorig jaar. Toen sloeg ik nota bene zelf de bal in de handen van Thijs van Nierop waardoor we verloren. Nu ging het ook weer mis.

Maar teleurstellingen horen nou eenmaal bij dat geweldige cricketspelletje, helemaal net als in het leven zelf. Bovendien spelen er tegenwoordig minstens drie broers Alim in ACC 2, is niemand minder dan Ajit Kamboj weer helemaal terug en spreekt onze nieuwe Indiase Belg Vikash Sharma met een waanzinnig mooi Vlaams accent. Daarnaast smaakte het bier toch weer heerlijk en werd het na afloop mede dankzij de kinderen van Martijn Besier en Peter Borren nog een vrolijke boel. Bovendien kon ik ook nog even oude herinneringen ophalen met Ewoud de Man.

Desalniettemin was het een ramp om te verliezen. Het goede nieuws: There is always a next game. Komende zondag liggen er uit tegen Groen Wit in de Bijlmer nieuwe kansen.

ACC 2-VRA 2 0-2. ACC 205/6. Z. Doekhie 45, I. Alim 25, R. Younis 63*, A. Alim 21. J. Forrest 3/30/8 VRA 207/9. B. Ahmad 31, S. Singh 81, J. Forrest 31. R. van Boeschoten 3/49/8, J. Balk 4/18/8

Fotobijschriften:

Rehan Younis komt het veld uit na 63 fantastische runs. Foto: Zahir Doekhie

broken image

Zahir Doekhie pakt zijn broodnodige rust na een prima innings van 45 runs.

broken image