Return to site

ACC1 verliest ook tweede wedstrijd:  thuis tegen HBS

[door de redactie] Een kort verslag. Iemand moet het doen, toch? Na het verlies vorige week van Dosti United op ’t Loopveld bleken ook de bezoekende cricketers van HBS uit Den Haag te sterk voor ACC1, dat het nog steeds moet doen zonder pro als wk/batsman. Asad Z nam de honneurs achter de palen waar.

Promovendus HBS won de toss en verkoos, niet onlogisch gezien de weersverwachting, te gaan batten.  En kwam nadat Visee en Rutgers voor respectievelijk 21 en 44 vertrokken waren dankzij wat kleinere bijdragen in 49 overs tot 187 runs (waarvan liefst 31 extra’s: slechts 2 byes, maar 11 legbyes en 18 wides). En juist die kleinere bijdragen en vooral die extra’s zouden ons later de das omdoen. Openingbowler en captain Saqib Z deelde meeste wickets (3/20/10) met zijn voorganger Usman Malik (3/25/9). Raza en Sikander Z pakten er elk nog eentje.

ACC-opener Asad Z zorgde voor een goede start, die alleen maar beter werd samen met broer Saqib als batsman nr 3 op de mat. Ze maakten respectievelijk 27 en 52 runs. Daarna vielen de wickets te snel en was het einde oefening na 43.2 overs, op een totaal van 148 (waarvan slechts 5 extra’s). In de dubbele cijfers kwamen nog Malik (11 runs) en batsman nr 8 Rasool (15) en batsman nr 9, nieuwkomer Ashiqullah, met de mooie bijdrage van 24 runs.

Op naar winst de volgende wedstrijd, moet kunnen, zaterdag a.s. uit tegen promovendus Punjab uit Rotterdam.

Bijgaand de statistieken waarop de redactie voorgaand verslagje baseerde. Met dank aan de KNCB.

broken image