Return to site

In de nieuwe vragenrubriek ‘Langs de boundary’ nu nr. 3: Stephan Hannema

broken image

[door Rick Thorburn] ‘Langs de boundary’, de nieuwe interviewrubriek die startte met ACC’s nieuwe voorzitter, Wim Pielage, gevolgd door Saqib Zulfiqar, de nieuwe jonge aanvoerder van ACC1, schenkt nu aandacht aan Stephan Hannema. Hij is als nieuw bestuurslid verantwoordelijk voor Bar en Evenementen. In Langs de boundary stel ik schriftelijk vragen aan meer of minder bekende ACC’ers. Kriskras door de vereniging heen, dus aan (nieuwe) bestuursleden, aanvoerders, spelers en 50 Not Out-leden, tot wellicht ook (ouders van) kinderen, actieve vrijwilligers en sponsors, enz.

De vragen aan Stephan:

1. Stel je eens voor? ‘’Voor de mensen die mij nog niet kennen: ik ben Stephan, 29 jaar oud en geboren en getogen in Amsterdam. Momenteel commissaris Bar en Evenementen in het bestuur van ACC en daarnaast ook aanvoerder van het tweede. Mijn zus? Denise speelde ooit voor ACC toen wij nog vrouwencricket hadden en was later aanvoerder van Kampong en het Nederlands Elftal. Jana? Mijn moeder komt nog geregeld op de club. Ze runde ooit de bar bij ACC als bestuurslid en groter dan in die periode is de baromzet nooit geweest. Nogal een uitdaging, dus. En voor adviezen weet ik haar wel te vinden ;-).’’

2. Verliefd, verloofd, getrouwd? Heb je kinderen? ‘’Ik ben niet verliefd, verloofd of getrouwd! En voor zover ik weet heb ik ook nog geen kinderen.’’

3. Waar kan je ’s nachts voor uit je bed worden gehaald? ‘’Weinig, want mijn bed is soort van heilig en ben erg gesteld op mijn nachtrust. Als die er al is haha. Maar ik begrijp wel wat je bedoeld met deze vraag.. haha.. Mijn nichtje kan de lekkerste Moelleux maken, dat is een chocolade cakeje die aan de binnenkant nog vloeibaar is. Dat is echt ‘heaven’ en daar kan je mij zeker voor mijn bed uit trekken.’’

4. Studeer je nog of heb je een baan? ‘’Met mijn studie ben ik klaar nadat ik in de zomer van 2016 eindelijk mijn BBA heb gehaald. Nu werk ik in de event industrie. Maar daarnaast moeten we niet vergeten dat het leven ook één grote studie is, ik leer iedere dag weer iets nieuws.’’

5. Wat is je beroep of waar houd je je hoofdzakelijk mee bezig? ‘’Ik ben business development manager bij een bureau dat o.a. concepten ontwikkelt voor internationale tentoonstellingen programma’s. Ik houd mij daar bezig met de acquisitie van nieuwe klanten en het onderhouden van de huidige accounts. Daarnaast ben ik momenteel ook bezig met het implementeren van een nieuw CRM-Systeem voor al onze kantoren. De kick-off op ons hoofdkantoor in Toronto heeft eind maart reeds succesvol plaats gevonden.’’

6. Wanneer ben je gaan cricketen bij ACC? Hoe lang cricket je al? Hoe lang ben je lid van de vereniging? ‘’Pff nou eigenlijk al zolang ik mij kan herinneren. Maar volgens mij begin je met Tip & Run als je een jaar of 5 bent? Geen idee eigenlijk... Maar ja zolang cricket ik al, dus al ik een rekensommetje maak, dan ben ik in het seizoen 2018 25 jaar lid van ACC. Maar wellicht dat het nog ergens terug te vinden is.’’

7. Je ben aanvoerder van ACC 2 wat zijn je verwachtingen voor het nieuwe seizoen? ‘’Het tweede is een talentvol team, echter is het ook een team dat qua samenstelling aan veel verandering onderhevig is. Maar net als de vorige seizoenen is mijn verwachting dat wij in de Top 3 van OVB eindigen.’’

8. Heb je een speciaal plan van aanpak voor je team, er zitten veel jonge spelers erin? ‘’We hebben inderdaad heel veel getalenteerde jongens op ACC. Het tweede zit eigenlijk in de perfecte klasse om een kijkje te nemen in het ‘grote mensen’-cricket. Voor heel veel jongens is het vooral vlieguren maken! Aan talent en techniek geen gebrek. Echter is het mentaal een groot leerproces voor de jongens. En dat moeten ze niet onderschatten! Ik probeer er dan ook voor te zorgen om maximaal twee ‘jeugd’ spelers op te stellen. Hierdoor kan ik ze een eerlijke kans geven om zich te bewijzen en zorgen voor goede begeleiding. Daarnaast heb ik natuurlijk de senior spelers die mij meer dan fantastisch helpen in het begeleiden van die talenten. Denk aan een Jan Balk, Xander Udo, Rehan Younis, de Alim broertjes en dit jaar mag ik ook Ajit Kamboj weer verwelkomen in het tweede! En ook Zahir Doekhie zal dit jaar een aantal wedstrijden mee gaan spelen. Cricket is een teamsport en voor de begeleiding heb ik dan ook alle hulp van deze mannen nodig!’’

9. Wat zijn je sterke eigenschappen en waar ben je goed in en wat moet nog verbeterd worden? ’’Overzicht houden, motiveren van teamgenoten. De derde innings, Zessen slaan, als ik ze raak, maar ik kan mezelf verbeteren in het bewaren van mijn rust en het hebben van geduld.’’

10. Welke mooie herinneringen heb je aan je actieve cricket periode? ‘’Het behalen van mijn 105* met een 6 op de laatste bal van de innings. Maar ik kan mij ook nog een fantastische inning herinneren met Daniel Felsenthal op het eerste veld. Geen idee meer hoelang dat geleden is, maar samen hebben wij toen, wat leek op een onmogelijke winst, de pot toch samen binnen getikt. Misschien weet Daniel het nog wel.''

11. Je hebt vast heel veel wedstrijden gespeeld en gezien: wat is de beste cricketwedstrijd die je ooit hebt gespeeld of gezien? ‘’Ik denk dan toch dat ik de wedstrijd moet kiezen waar ik het zojuist over had met Daniel. Het stomme is alleen dat ik geen idee meer heb wanneer en tegen wie dat was. Wedstrijden die tot aan het einde spannend zijn en waar je zelf als sterkste ploeg uitkomt zijn denk ik toch echt wel de mooiste. Het zien van enkele innings waar Graeme van Buuren en Heino Kuhn samen in het midden staan is ook een genot voor het oog. Ik heb de mannen een aantal keer samen mogen zien batten en dat is van zo een hoog niveau, niet normaal. Als je die twee ziet lijkt cricket zo een ongelofelijk makkelijk spelletje.’’

12. Je ben de nieuwe commissaris bar & evenementen. Heb je speciale plannen voor de komende seizoen? ‘’Zonder meer is het mijn taak om samen met de Sportkantine te zorgen voor de verbinding met elkaar. Leden, niet-leden, supporters, donateurs, tegenstanders en derden! Cricket heeft een kleine community met dezelfde interesse: Het zien van ‘goed’ cricket. Speciale plannen? Nee dat denk ik niet. Ik ga mijn best doen om het stukje cricket zo goed mogelijk te faciliteren in samen werking met de Sportkantine. Wat is nu een cricket wedstrijd zonder het kopje koffie in de ochtend, de fles rosé of pitcher in de middag en de dag goed afsluiten met een lekker bord Rendang van Ben. Daarnaast zijn we met een aantal mensen bezig om dit jaar wederom een aantal mooie cricket events neer te zetten, die zonder meer het clubgevoel versterken!’’

13. Wat zijn je hobby's naast cricket? ‘’Naast cricket ga ik graag squashen, ben ik regelmatig met vrienden in de kroeg te vinden en ben ik gek op goed eten. Oh ja en ik ben ook groot fan van spelletjes avonden – Pictionary, 30Seconds, Ik hou van Holland, Rummikub enz.’’

14. Wat is nog een grote droom van jou? Wat zou je privé nog graag willen bereiken of doen? ‘’Pff grote droom… Het lijkt mij waanzinnig om een groot festival te organiseren, bijvoorbeeld een Lowlands of Tomorrowland of iets dergelijks. Privé wil ik graag nog veel zien van de wereld. En in de toekomst hoop ik het ledenbestand van ACC iets groter te kunnen maken.’’

15. Wat wil je nog meer kwijt aan de lezers? ‘’Geniet van het seizoen! De club leeft ;).’’