Return to site

ACC blijft steken in halve finale T20: batting Oranjemannen VOC te sterk

broken image

[door de redactie/MvO] Aan ACC’s totaal heeft het niet gelegen. 140 was respectabel, eerst battend in de halve finale van het T20-tournooi bij VCC. HBS was in de andere halve finale winnaar geworden door Topklassekampioen Excelsior te verslaan en er had maar 119 runs gemaakt. En in de afsluitende finale lieten de Rotterdammers HBS achter zich, na 132 runs te hebben gemaakt. Nee, ACC boog omdat VOC veel te sterk batte dankzij hun drie Oranjemannen en onze bowlerij, vooral de quickies, deze keer onvoldoende bite had.

Op de perfect georganiseerde, gezellige tournooidag zaterdag in Voorburg won VOC de toss op een zonovergoten veld en mocht ACC dus gaan batten. De start was veelbelovend dankzij een hardslaande Rehmet, goed gesteund door Raza. Maar toen Seelaar ging bowlen met zijn slows ging het mis en waren ze snel uit, Rehmet als eerste, voor respectievelijk 36 en 33 runs. De collapse was groot. De Oranje captain pakte ook nog Shirase, lbw voor 8, terwijl ACC-captain Saqib al na 1 run lbw ging op O’Dowd. Ook Brady was deze keer snel weg, ook op 1, bowled door O’Dowd en Jamie werd ingerekend na 3 runs, door Bobby Hanif. Het heel knappe verzet daarna werd geleid door Sikander, later gesteund door Chris Knoll, zodat het eindtotaal alleszins acceptabel werd, 140 in de 20 overs. Sikander bleef prachtig 29 not out, Chris deed het verrassend goed, en droeg 20 no bij, waaronder een fraaie zes.

Alles was mogelijk.

Maar VOC had O’Dowd, Edwards en Seelaar. En dat bleek too much. Voor slechts twee wickets werd ACC’s totaal gepasseerd door deze drie ervaren Oranjemannen. Rutgers ging nog wel lbw voor 5 op Arya en Seelaar caught Shirase voor 21, op het bowlen van Raza, maar de strijd was gestreden met nog steeds opener O’Dowd en nr 4 Edwards op de mat. Ze bleven redelijk kansloos not out met respectievelijk 65 en 47 runs (of was de man met de lange manen toch lbw onder de 10? we shall never know) Helaas, het was niet anders. Onze quickies boezemden zaterdag geen ontzag in, de slows wat meer, maar niet genoeg.

In de finale erna maakte HBS, de winnaar van vorig jaar van de T20-competitie toen ACC in ieder geval nog de finale haalde, 129 runs. Maar toen moesten zeven VOC-batsmen eraan geloven, voordat opnieuw werd gezegevierd door de Rotterdammers. En terecht einde van een zeer succesvol T20-tournooi. Verzuchting: toch heerlijk, dat korte cricket er tussendoor in de competitie, met aanvallend batten vanaf de eerste bal. Een oude wijsheid tenslotte voor ons ACC'ers: volgend seizoen nieuwe kansen.