Return to site

ACC’s Club van 100 telt 40 leden, op naar de 100 in Jubileum jaar 2021

broken image

[door Club 100-bestuur] De ‘Vrienden van ACC Club van 100,’ kortweg Club 100 genoemd, ontwikkelt zich volgens het bestuur naar verwachting. De een half jaar geleden, op 3 maart 2020 opgerichte Club 100 telt thans 40 leden. En helpt ACC en het cricket daar zich op verschillende manier verder versterken op verschillende manieren. Waarover later meer. Dat aantal werd onlangs bereikt ondanks dat het cricketseizoen dit jaar werd gehalveerd door Covid-19.

 

 

Op naar de 50, dus, nog in dit jaar liefst. En dan volgend jaar, als ACC 100 jaar bestaat, doorstoten naar zo mogelijk, juist ja, de 100 leden. Om ons doel te bereiken hebben we de hulp van onze leden nodig. Praat met je cricketvrienden, familie, leden van onze zusterclub AFC, en moedig hen aan om lid te worden van deze prima club. Suggesties voor het vinden van nieuwe leden zijn meer dan welkom. Neem daarvoor contact op met een van onze bestuursleden (namen beneden).

 

Aangeschaft

De afgelopen maanden heeft het bestuur uiteraard niet stilgezeten. Zo zijn er twee fraaie nieuwe picknicktafels geschonken aan ACC (de oude vielen bijna uit elkaar), de vele banken onderhouden en opnieuw in de olie gezet, zijn er donaties verstrekt aan de jaarlijks populaire cricket evenementen Boys & Girls Day en de Mancunian Cup. Ook wordt gedacht over een prijzen/Eregalerij-bord voor in het clubhuis, en/of eentje met Erevoorzitters, Ereleden, Leden van Verdienste. Echte clubgeschiedenis. En de Club 100 zal zeker een bijdrage leveren aan de activiteiten ter gelegenheid van het 100-jarig Jubileum van de club. Daarnaast zal de Club 100 wederom het jeugdcricket stimuleren en, komt het tot een Dames cricketelftal, dan kan dat ook rekenen op onze steun door middel van giften van cricket materiaal of bijdragen aan trainingen of cricket clinics.

 

Vlaggen

Maar de meest recente gift aan ACC is niet de minste; twee nieuwe vlagen zijn aangeschaft, waarvan er al eentje fier in de wind hangt in een van de masten. De tweede is de Jubileumvlag, die al even te zien is geweest tijdens de lunch van de Mancunian Cup. Toen werd de ‘gewone’ vlag overhandigd aan voorzitter Wim Pielage (foto) door Jan-Willem Beuker, die met oprichter Rick Thorburn en Michael van Os het bestuur vormt van de Club 100, de vrienden van ACC (de kascommissie wordt gevormd door Hans Honsdrecht en Maarten Slagter). De Jubileum vlag zal overigens pas in maart volgend jaar in vol ornaat te bewonderen zijn op ons prachtige complex.

De voluit ‘Vrienden van ACC Club van 100’ is opgericht vanuit ACC-leden voor leden en niet-leden die onze vereniging een warm hart toedragen. Het lidmaatschap van deze club (100 euro per jaar en aftrekbaar voor de fiscus) zorgt ook voor extra betrokkenheid bij onze cricketclub. Een club om ook bij te willen horen! Deze vriendenclub investeert in extra faciliteiten in en om het clubhuis. En draagt bij aan bepaalde activiteiten, zoals eerder genoemd werden. Wil je lid worden? Zie onderaan dit artikel.

De keuzes voor bestedingsdoelen worden indien relevant, en dat is uiteraard bijna altijd het geval, na overleg met het bestuur gemaakt. Uiteraard wordt het aandragen van suggesties voor een goede besteding zeer op prijs gesteld. Daarnaast heeft deze Club ook duidelijk een sociale functie.

Het was oorspronkelijk de bedoeling dat ongeveer een kwart van de inkomsten terugvloeit naar de leden zelf d.m.v. het drankje en hapje dat minimaal tweemaal per seizoen wordt aangeboden. Maar Covid-19 gooide ook hier roet in het eten. Nu wordt er gedacht aan zo’n bijeenkomst rondom de eerste verjaardag, volgend jaar april, wanneer de pandemie hopelijk (deels) achter de rug is en de diverse vaccins goed voorradig. Gedacht wordt ook aan een vorm van cricket-gerelateerde entertainment.

Meer details van het eerste halve jaar van de ‘Vrienden van ACC Club van 100, kortom de 100 Club’, wordt de leden binnenkort gemaild, met daarin een overzicht van de inkomsten en uitgaven. Meer info over de club is hier te vinden, op de site van ACC.

Lid worden? Download dan de PDF op de website http://www.acc-cricket.nl/vrienden-van-acc-club-van-100, vul in en stuur deze naar thorburn2208@gmail.com

broken image
broken image