Return to site

ACC T/20 naar de qualifying finals

 

[door OBSERVER] Met twee fraaie overwinningen op resp. HCC en Qui Vive heeft ACC zich geplaatst voor de QualifyFinals op 23 juli.

Op zaterdag 9/7 in de vroege ochtend wedstrijd werd voor de 2e keer van HCC gewonnen. De Hagenezen waren wel gehavend want enkele Ned.XI spelers (waaronder de gevaarlijke Pringle) waren naar Zimbabwe vertrokken, want ook daar werd een qualifying T/20 toernooi voor de World Cup gehouden.

ACC eerst battend, zette een totaal van 134/7 neer tegen HCC. Hobson (56) en Knoll (34) waren de belangrijkste rungetters. En vervolgens werden de Hagenezen voor 90 runs in 19 overs aan de kant gezet. Mees (2/12/3) – Arya (2/24/4) en Hobson (2/17/4) waren de meest effectieve wicket takers.

Na de middag wedstrijd van HCC – Qui Vive stond om 17.- uur de voor ons belangrijke wedstrijd tegen Qui Vive op het programma. Vorige week hadden ze ons nog een loer gedraaid, dus er moest wat gebeuren. Nou er gebeurde wat, en hoe.

Het team uit Amsterdam West werd voor 82/9/20 aan de kant gezet door Mees (2/19/4) – Arya (2/11/3) en Knoll, Hobson en Zaidi die elk een wicket namen. Marc Wolfe debuteerde in ACC 1 maar helaas voor hem, alleen met fielden want het batten was ditmaal voorbehouden aan Robin Smith die in een waanzinnige batting show in 5.3 overs (!) compleet gehakt maakte van de Qui Vive bowlers. In 26 ballen produceerde Smith 69 runs (!) waaronder 6x4 en 5 waanzinnige verre zessen over clubhuis en sloten heen.

Afgelopen in 5 overs, waarvan Hobson (14) eveneens met een 6 het feest mocht beëindigen. In deze hele korte innings had Knoll 3 ballen gehad en Hobson 5 ballen, de rest was voor Smith!! Als de mannen dit nou ook kunnen doen in de komende 2e helft van de reguliere competitie, dan komt het wel goed met ACC in de degradatie poule.!

Als resultaat van deze twee fraaie overwinningen eindigde ACC samen met HCC elk met 8 uit 6 aan kop in poule A. ACC zelfs op plek 1 – op naar de volgende ronde op 23 juli.

Opmerkelijk was dat het verzoek dat de Ere Voorzitter vorige week aan het Opperhoofd van Stadsdeel Zuid deed: “gaarne wat korter gras”, gehonoreerd bleek te zijn. Het veld leek op een biljartlaken. Desondanks verkoos Robin Smith vaak het luchtruim….

Kwartfinales

De kwartfinales worden gespeeld op zaterdag 23 juli:

HBS – ACC VCC – HCC VRA – VOC Sparta – Excelsior’20

De kwartfinales beginnen in principe om 15.00 uur. De aanvangstijd kan, indien beide elftallen daarmee instemmen, nog worden gewijzigd.

broken image

Robin Smith sloeg de ene na de andere bal het veld uit.