Return to site

ACC1 heeft geen moeite met Hoofdklasser Groen & Wit in T20

[door de redactie/MvO] ACC1-Groen & Wit, de uitwedstrijd die thuis werd gespeeld, was nauwelijks een krachtmeting in deze T20-competitie gisteravond op 't Loopveld. Hoewel de Bijlmer Sportpark-bespelers eind juni nog VRA, toen nog in een diepe dip, hadden weten te verslaan was het verschil op alle niveaus te groot.

In tegenstelling tot de gasten, eigenlijk gastheren, trad ACC aan in oorlogssterkte vrijdagavond, toen de regenbuien alweer enkele uren voorbij waren in groot Amsterdam ;-). Toss gewonnen, batten, 171 voor 3 gemaakt. Het werd een Zulfiqar-show, met vooral, ook leuk voor de trouwe toeschouwers, heerlijk hitten. Alle drie de broers kwamen af, ga zo door zondag tegen Excelsior! Rehmat droeg 64 bij, captain Saqib 55 not out en Sikander 40, uit op de laatste bal. Jean Marais en Shirase Rasool hielden hun kruit droog voor de Big Game zondag zullen we maar denken.

Bij Groen & Wit begon N. Ahmad als opener even dreigend, maar toen hij was verdwenen voor 24 runs zakte het team in, vooral toen ACC’s slowbowlers werden aangezet. Alleen de jonge lefthander S. Ahmad (zoon van?), trad onze aanval moedig tegemoet. En maakte er nog even 23. Groen & Wit uit voor 94 in 20 overs, nadat gelegenheidsbowler Jean Marais toch nog een wicket had gepakt met zijn slows. Waarvoor wel een eigen vang, op een keiharde slag, dat wel, nodig was.

De vang van de dag was echter van Rehmat aan de boundary, die, duikend met gezicht naar het clubhuis, Thijssen fraai uitving. Jamie Mulready mocht weer achter de palen staan en deed dat succesvol, met twee snelle stumpings en een vang. De bowlingcijfers waren natuurlijk mooi, ook zonder dat ook maar 1 Zulfiqar een bal had geworpen: de jonge Ammar Zaidi was, knap, de meest succesvolle met 4/13/4, gevolgd door Anis Raza met 3/9/4.

Resultaat tot nog toe in de T20-competitie: twee gespeeld tegen Hoofdklassers, twee gewonnen (Bloemendaal thuis en Groen & Wit ‘uit’). Nog te gaan in deze voorronde ACC-Rood en Wit a.s. vrijdagavond 19 juli weer om 18.00 uur en de Big Match VRA-ACC op vrijdagavond 9 augustus.

PS

Tot ziens morgen, bij het èchte werk: Topklasse runner-up ACC1 thuis tegen nummer 1 Excelsior. Kans, dus, om ’t weer om te draaien op de ranglijst! En op onze grote nieuwe tv, geschonken door een Onbekende Weldoener, waarvoor hartelijk dank, is morgen ook nog eens de Cricket World Cup-finale Engeland-Nieuw Zeeland te zien... Genieten, dus, op ’t Loopveld, Home of Cricket ;-)

broken image