Return to site

Engeland veegt Australië van de mat, treft Nieuw Zeeland in World Cup-finale

broken image

[door Observer] Na de thriller van de 1e semi final die Nieuw Zeeland een finale plaats opleverde door India pootje te lichten, viel de volgende semi final vrijdag op Edgbaston in die zin tegen, dat Engeland-Australië nooit een echte wedstrijd werd.

De Aussies wonnen de toss en verkozen te batten, maar bevonden zich na 7 overs met 15/3 nagenoeg in de zelfde positie als India gisteren. Captain Finch (1e bal) , Warner en Handscomb voor bijna niks geëlimineerd door Man of the Match Woakes (midden op de foto boven, gefeliciteerd door teammates na een wicket) en Archer. Een dappere poging van Smith (85, run out) en Carey (46) bleek onvoldoende om zelfs de 50 overs vol te maken. Australië 223 a.o. Zelfs nog 16 runs minder dan de winnaars van gisteren Nieuw Zeeland!

Het grote verschil was de slachtpartij die de Engeland openers vanaf bal 1 aanrichtten.
Roy (85 – 9x4 + 5x6) en Bairstow (34) brachten het tot 124 alvorens laatst genoemde plum LBW ging en een review verkwanselde. En Roy die als 2e moest vertrekken was ziedend over zijn dismissal (caught behind), maar had geen review meer ter beschikking. Hij kreeg wel een booking wegens klagen tegen de umpire die het zo fout had. Geen probleem, want Root (49*) en Captain Morgan (45*) maakten het karwei vakkundig af. Engeland 226/2 in 32 overs en in de finale! Klik hier voor de match highlights.

De Aussies kwamen nooit in de wedstrijd, terwijl het vanaf dag EEN favoriete Engeland half dronken van geluk, onder het door de uitzinnige Barmy Army galmende “Sweet Caroline”, de finale in rolt.


De laatste keer dat dat plaats vond was 9969 dagen geleden in 1992… Geen wonder dat de meest gehoorde kreet van de Engelse commentatoren was: “brilliant” zus en “brilliant “ zo. De waarheid dient te worden gezegd: Engeland is ijzersterk op dit moment en heeft het bekende voordeel van het gastland. Vergeet de Brexit - England on top of the WORLD ( CUP).


Maar Nieuw Zeeland’ Williamson & Co denkt daar beslist anders over. Zondag weten we het…

PS De finale van zondag a.s. zal voor een ieder vrijelijk te zien zijn op het Engelse Channel 4 station.

--------

Naschrift redactie: En natuurlijk veel beter ;-) en ook vrijelijk te zien, in ons eigen ACC-clubhuis. Op de nieuwe, grotere televisie, zondag, wanneer op 't Loopveld de Topklassetopper ACC1-Excelsior plaats vindt. Tot dan!

broken image